Ο Ρέντσι κουνάει το δάχτυλο στην Ευρώπη

rentsi
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Κουνάει το δάχτυλο στην Ευρώπη ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τονίζει ότι «Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει», σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

«O Oμπάμα, σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν.

«Τέλειωσε η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία και της έλεγε τι μάθημα να διαβάσει. Η Ιταλία είναι παρούσα και κάνει αισθητή την παρουσία της αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ματέο Ρέντσι ακολουθεί την τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και ο Αλέξης Τσίπρας. Θα εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις στον πνεύμα της μείωσης των κοινωνικών και κρατικών δαπανών και παράλληλα σε επικοινωνιακό επίπεδο θα εμφανίζεται σκληρός προς τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να διαφυλάξει κάτι από την δημοτικότητά του και ενώ οι προκάτοχοί του βαρύνονται με αντίστοιχες πολιτικές στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

Απόδειξη ότι παρά τις αιχμηρές δηλώσεις, ακόμη και την πιο συγκεκριμένη αναφορά στην ανάγκη να αρθεί η λιτότητα στην Ευρώπη σε επίπεδο εφαρμοζόμενης πολιτικής το πνεύμα του είναι εκείνο που και οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν. Η Ευρώπη δεν θα δίνει μαθήματα πλέον στην Ιταλία, γιατί φαίνεται ότι η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα έχουν μάθει πολύ καλά το μάθημά τους…

Παλαιότερα άρθρα: