Ο ρόλος της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

dimitris-papadimoulis-620x320
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Πολιτική σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και σοβαρότητα απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, επιβάλλεται στην Ελλάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, Πρακτορείο 104,9 Fm.
Ο κ. Παπαδημούλης ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να αποτελεί κύριο παράγοντα σχεδιασμού πολιτικής και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής αλλά και στο πεδίο των ευθυνών που έχει η αντιπολίτευση για πολιτική συνοχή.

Το πρόβλημα είναι ωστόσο ότι σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση θα είχε να κερδίσει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία. Άρα δεν αρκεί να το αναδείξουμε αλλά και να υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να λειτουργήσει προς το μέρος μας.

Η πολιτική σταθερότητα θα έπρεπε να πηγαίνει αντάμα με την ευρεία πολιτική συναίνεση σε μία σειρά από ζητήματα. Δηλαδή, τη δημοσιονομική χαλάρωση για την κυβέρνηση θα έπρεπε να την απαιτεί σύσσωμο το ελληνικό κοινοβούλιο. Και όχι με τον τρόπο του ζητιάνου, όπως κάνει η κυβέρνηση αλλά με όρους. Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη να υπάρχει προσωπικό που να διαχειρίζεται ότι αφορά την προσφυγική κρίση. Το ελληνικό κράτος όμως θα έπρεπε να βάζει όρο ότι παράλληλα πρέπει να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, νοσοκομεία, σχολεία και άλλες σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες. Συνεπώς τα αυξημένα έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου θα έπρεπε να καλυφθούν από δημοσιονομική χαλάρωση και περικοπή των περικοπών.

Αυτό προϋποθέτει ότι αξιόλογοι πολιτικοί όπως ο κ. Παπαδημούλης, θα συνειδητοποιούσαν ότι η πολιτική σταθερότητα προϋποθέτει και κοινωνική σταθερότητα.

Παλαιότερα άρθρα: