Ο Ρουμελιώτης εκθέτει την ξευτίλα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σεμινάρια του ΔΝΤ για έλληνες δημοσιογράφους

panagiotis-roumeliotis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Φωτιές άναψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος κατήγγειλε ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν.

Παρόμοια σεμινάρια (προπαγάνδας, προσθέτουμε εμείς) γίνονταν και στην Ελλάδα όπως είπε ο κύριος Ρουμελιώτης απαντώντας σε ερώτημα του Λεωνίδα Βατικιώτη, μέλους της επιτροπής.

Επισήμανε δε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα. Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που επικοινωνούν με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δημοσιογράφων.

Ανοίγει πολύ σοβαρά ζητήματα η αποκάλυψη αυτή με την ελληνική Βουλή να ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ και το ΔΝΤ να επισημαίνει ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Ρουμελιώτη. Αντίστοιχα στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες ζητούν οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι.

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του κ. Ρουμελιώτη ότι η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και άλλα ανώτατα στελέχη του ΔΝΤ επικοινώνησαν μαζί του πριν την εξέτασή του από την επιτροπή για να του «υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους». Κατά τα άλλα, υπάρχουν ακόμη ομάδες πολιτικών και πολιτών που δεν δέχονται ότι πρόκειται για συμπεριφορές μαφίας αλλά για εταίρους τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση με τη στάση της στεναχωρεί.

Παλαιότερα άρθρα: