Ο Ρουσόπουλος έρχεται στη ΝΔ από τα παλιά

rousopoulos nd
Διαβάστε επίσης

Την επανεμφάνιση του, στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της, αναμένεται να κάνει ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας της παράταξης Θόδωρος Ρουσόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος. Η επιστροφή του συνδέεται με τις ευρύτερες προσπάθειες ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς και αναμένεται να πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων και συζητήσεων.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, παρέμεινε εκτός πολιτικής σκηνής για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αποτέλεσε ενδοπαραταξιακό μήλον της έριδος, μετά την πρόταση για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2010, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που είχε κάνει τότε ο Αντ.Σαμαράς: «Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου».

Η πρόσκληση Ρουσόπουλου έρχεται σε μία περίοδο ευρύτερης προσπάθειας του χώρου, με τον Κ. Καραμανλή, τον Κ. Μητσοτάκη, τον Σταύρο Δήμα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και άλλων σημαίνοντα στελέχη του παρελθόντος της ΝΔ να έχουν προσκληθεί, αφήνοντας υπονοούμενα για επικείμενα «ανοίγματα». Στην εκδήλωση θα υπάρξει, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επισκέφθηκε ανεπίσημα την Αθήνα και συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά.

Παλαιότερα άρθρα: