Ο Σακελλαρίδης κατηγορεί την αντιπολίτευση για παραπλάνηση, με αφορμή την τραγωδία της Λαμπεντούζα

gabril-sakellaridis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η νέα τραγωδία της Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα είναι η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολιάζοντας την πολύνεκρη τραγωδία με 700 μετανάστες και πρόσφυγες σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης.

«Το προσφυγικό είναι διεθνές ανθρωπιστικό ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί με κραυγές. Ας αφήσουμε λοιπόν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε.» δήλωσε.

Σχετικά με την τραγωδία σημείωσε ότι η «νέα εκατόμβη προσφύγων στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα μάς συγκλονίζει όλους. Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου.» προσθέτοντας πως είναι ώρα η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι -κυρίως- στα κύματα των απεγνωσμένων προσφύγων, αλλά και απέναντι στις Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου που τους υποδέχονται ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που ο αναπ. Υπουργός ναυτηλίας Θεόδωρος Δρίτσας κατέθεσε στον ΣΚΑΙ, φαίνεται πως δεν έχει συμβεί καμία αύξηση της μεταναστευτικής ροής μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι  το Μάρτιο εισήλθαν 7.266 μετανάστες ενώ τον περασμένο Οκτώβριο εισήλθαν 7.463 και 7.526 τον Σεπτέμβρη.

Παλαιότερα άρθρα: