Ο Σαμαράς πάει Βερολίνο για…οδηγίες!

angel1
Διαβάστε επίσης

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, η επίσκεψη του κ. Σαμαρά εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της καγκελαρίου με ξένους ηγέτες.

Από ελληνικής πλευράς αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν γεύμα εργασίας, ενώ η συνάντηση οριστικοποιήθηκε χθες Τρίτη μετά από συνεννόηση των δύο γραφείων.

Σημειώνεται ότι, η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.

Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα έγινε κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βίρτς.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 13.30 (ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η συνάντηση αφορά και την προετοιμασία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα συζητηθούν διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική και παρέπεμψε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μετά τις συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης και το εάν το τέλος του προγράμματος σημαίνει και τέλος της τρόικας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η τρόικα θα εξετάσει και πάλι την πορεία του προγράμματος εντός του μήνα και πρόσθεσε ότι όλα τα επιπλέον ερωτήματα θα συζητηθούν το φθινόπωρο, ενώ χαρακτήρισε πρόωρη οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Παλαιότερα άρθρα: