Ο σιδηροδρομικός σταθμός που λειτουργεί μόνο για μια μαθήτρια είναι μάθημα για την Ελλάδα

iaponia
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Evi Evan,

«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου»

αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963], στην ομιλία του κατά την τελετή της ορκωμοσίας του, το 1960.

Στην Ιαπωνία όμως, καθώς βλέπουν τον ανατέλλοντα ήλιο από άλλο σημείο πάνω στην γη, τα πράγματα «ενδεχομένως άλλως έχειν» …

και για να θυμηθώ και τον Ι. Πολέμη, αλλά «άλλως..», ας πω πως μάλλον χώρα, πατρίδα, για του Ιάπωνες, δεν είναι μόνο οι κάμποι, τα άσπαρτα ψηλά βουνά, ούτε ο ήλιος της που χρυσολάμπει, ούτε και τα άστρα της τα φωτεινά…που κάνουν το μέσα μας να κράζει, «Εμπρός Παιδιά» !!!

Εδώ και πολλά χρόνια, ο ανενεργός σιδηροδρομικός σταθμός Kami- Shirataki στο νησί Hokkaido συνεχίζει να λειτουργεί για έναν και μόνο επιβάτη: Μια μαθήτρια λυκείου, που ολοκληρώνει τις σπουδές της στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μια τέτοια κίνηση θα σας συγκινήσει!

Κάθε μέρα το τρένο κάνει μόνο 2 διαδρομές: Η πρώτη είναι, όταν αυτή η ανώνυμη κοπέλα πηγαίνει στο σχολείο της και η δεύτερη, όταν γυρίζει από αυτό.

Πριν από 3 χρόνια η επιβατική κίνηση στο Kami- Shirataki μειώθηκε σημαντικά, κάνοντας την διεύθυνση του σταθμού να διακόψει τα δρομολόγια στην συγκεκριμένη πόλη. Η περιοχή είναι πολύ απομονωμένη και λίγο πριν οι Ιαπωνικές Σιδηροδρομικές Γραμμές κλείσουν τελείως τον σταθμό, παρατήρησαν, ότι μια κοπέλα ήταν καθημερινή επιβάτης του τρένου.

Στην συνέχεια αποφάσισαν να διατηρήσουν την συγκεκριμένη διαδρομή και να αναβάλουν το κλείσιμο του σταθμού έως ότου αποφοιτήσει η κοπέλα. Επιπλέον, προσάρμοσαν τα δρομολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα της μικρής μαθήτριας.

Η μαθήτρια αναμένεται να αποφοιτήσει από το σχολείο στις 26 Μαρτίου του 2016. Μετά από αυτό ο σιδηροδρομικός σταθμός θα κλείσει οριστικά.

Στην Ιαπωνία κατά πρώτον, δεν φαίνεται να αποτρέπεται, να αποφεύγεται (ας μην πω «απαγορεύεται»), η ερώτηση «και τί μπορεί να κάνει η χώρα μου για μένα;;;»!!! ίσως είναι γι” αυτό που ο «ένας και μόνος επιβάτης» δεν καθιστά «άγονο» της πατρίδας το ενδιαφέρον…, όπως αποδεικνύεται από την Είδηση της Ανάρτησης εδώ!!! ….και τότε δεν έρχεται εντελώς φυσικά αυτό που σχολίασε ένα χρήστης του Facebook στην σελίδα του CCTV News, “Γιατί να μην θέλω να πεθάνω για μια χώρα όπως αυτή, όταν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τόσα για μένα”;;;

τί μπορεί να κάνει η πατρίδα μου για μένα;
τί μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου;
η μια ερώτηση δεν αποκλείει την άλλη!!! και οι δύο θέλουν μια απάντηση που να αξίζει τον κόπο…και στις δύο περιπτώσεις!!!

υστερόγραφο: μήπως τελικά ο Μέγας Ναπολέων είχε άδικο στην εκτίμησή του για την Ασία, πως θα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στο μέλλον;;; μήπως λέω, μήπως, από την Ασία θα έρθει μια «ματιά» προς τα πράγματα που η Δύση, τυφλωμένη από τα πολλά «φώτα», αδυνατεί να εφεύρει;;;

με πληροφορίες από το tilestwra.gr και τον λαγαριασμό της E. Evan στο facebook

Παλαιότερα άρθρα: