Ο Σόιμπλε συνέκρινε ένα πιθανό Grexit με… την απόπειρα δολοφονίας του

sch5-n98
Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, «Handelsblatt», κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έκανε την περασμένη Τρίτη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο είπε ότι είχε συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε πως σε μια προσπάθεια να πείσει τους συνομιλητές του ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν κάτι κακό, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα στην επίθεση που τον άφησε ανάπηρο.

«Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα και ο πληθυσμός θα υπέφερε. Παρ” όλα αυτά, τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα. Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα», φέρεται να είπε ο κ. Σόιμπλε.

Στο σημείο αυτό και ερωτηθείς σχετικά με τον αν θα προτιμούσε ένα τρομερό τέλος, αντί για… τρόμο χωρίς τέλος, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα η οποία, όπως τόνισε, έχει σημειώσει πρόοδο. Ωστόσο, προειδοποίησε πως αν τα πράγματα με την Αθήνα δεν εξελιχθούν καλά, τότε θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Παλαιότερα άρθρα: