Ο στρατός στην Ειδομένη, διαφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

eidomeni
Διαβάστε επίσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι ο στρατός θα αναλάβει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί στην Ειδομένη.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αποχώρησαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των εντάσεων που παρατηρούνται μεταξύ των προσφύγων, με αποτέλεσμα η ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή να γίνεται ακόμη δυσχερέστερη σε ό, τι αφορά τη σίτιση.

Όπως τόνισε χθες ο κ. Τόσκας, στον πρόχειρο καταυλισμό πρόκειται να σταλεί ο στρατός, προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών. Άγνοια για τη δήλωση Τόσκα, πάντως, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί στην Ειδομένη, καθώς «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ούτε catering ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων».

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο όταν το ζήτησε ο πρωθυπουργός, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους. Όμως, η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο και ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί. «Εάν η Ειδομένη μετατραπεί σε ανοιχτό κέντρο, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πηγαίνουν στις οργανωμένες δομές οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Παλαιότερα άρθρα: