Ο Θεοδόσης Πελεγρινής ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα στον κινηματογράφο

pelegrinhs
Διαβάστε επίσης

Μετά τη θεατρική του πρεμιέρα στο Παρίσι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ετοιμάζεται να κατακτήσει και το Λονδίνο αυτή τη φορά κινηματογραφικά.

Πρόκειται πλέον για μία σαφή στροφή, με εμφατικό τρόπο, του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών από την ακαδημαϊκή καριέρα στην υποκριτική τέχνη, την οποία ούτως ή άλλως «υπηρετούσε» παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια.

Η «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ», η νέα κινηματογραφική ταινία του Δημήτρη Πιατά με πρωταγωνιστή τον Θεοδόση Πελεγρίνη, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 21:00 θα κάνει την 1η πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Λονδίνο στο πλαίσιο του 7th annual London Greek Film Festival.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο ODEON ΟΠΕΡΑ στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» με δεύτερο τίτλο «ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ» του Δημήτρη Πιατά, είναι η αυθαίρετη μετάφραση του ΠΑΝ σε ΟΛΑ, του αρχαϊκού «δή» που σημαίνει «λοιπόν» και το ΜΙΑ που σε ΕΝΑ.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που εκτυλίσσεται σε μία χώρα που υφίσταται την επιδρομή ενός ιού, του “Σύνδρομου της Τζοκόντα”: Ο ασθενής παύει να έχει αντίληψη του περιβάλλοντος και διαρκώς χαμογελά ενώ η κοινωνία είναι σε χρεοκοπία και καταρρέει. Σε ένα μιντιακό τοπίο κανιβαλιστικό, όπου το κοινό χωρίς συνείδηση κατευθύνεται ή αντιδρά στα τηλεoπτικά κέντρα, η συλλογικότητα μετατρέπεται σε συμμορία και οι συμμορίες, όπως και τα άτομα, επιβεβαιώνουν την αθλιότητα της ζωής τους με τη σύγκρουση. Όλοι εναντίον όλων. Στην εποχή του τρόμου η βία λυμαίνεται τη ζωή.

Παλαιότερα άρθρα: