Ο Τσίπρας στέλνει σκληρό μήνυμα προς διαφωνούντες και φέρνει εκλογές τον Σεπτέμβρη

bouli-kubernisi-tsipra
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούμε να δίνουμε χαρτάκια iou αντί για συντάξεις να βγουν να το πουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε χθεσινή συνάντηση με συνεργάτες του. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ηχηρό μήνυμα με πολλές κατευθύνσεις και με ευθεία απεύθυνση στο εσωτερικό του κόμματος που κρατά αντίθετη στάση προς τη συμφωνία που η κυβέρνηση έχει κάνει με τους δανειστές.

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καθαρό το μήνυμα του πρωθυπουργού όπως και καθαρή η σπόντα προς τον Γιάνη Βαορυφάκη και τον Κώστα Λαπαβίτσα που έχουν κάνει επανειλημένα λόγο για τη χρήση iou χρήματος.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι ο συμβιβασμός ήταν πολύ δύσκολος και σημείωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση. Όμως αυτό που κυρίως έθεσε είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει η κυβέρνηση να συγκεντρωθεί στο πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

«Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.», είπε ο κ. Τσίπρας.
Τέσσερεις είναι οι κύριοι πυλώνες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα:
• Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
• Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
• Στη προώθηση στοχευόμενων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
• Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε τον διαχωρισμό ανάμεσα στον «κομματικό» και τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι πρέπει το κόμμα να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

Παλαιότερα άρθρα: