Ο Τσίπρας στο Πεντάγωνο μετά την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας

tsipras pentagono
Διαβάστε επίσης

Στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα βρίσκεται αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η ανακοίνωση έγινε νωρίς το απόγευμα από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει αναφορά στο αντικείμενο της συνάντησης.

Ωστόσο είναι προφανές πως η συνάντηση γίνεται προκειμένου να ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που διαμορφώνεται καθώς η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά της, μετά την εισβολή του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρμπαρόσα» στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Το σκάφος συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα.

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και ταυτόχρονα υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη, οπότε θα ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας.

Παλαιότερα άρθρα: