Ο Χατζημάρκος έλυσε το Προσφυγικό!

χατζημάρκος
Διαβάστε επίσης

Η χώρα ζει στους «τρελούς» ρυθμούς του προσφυγικού, οι κάτοικοι σε καίρια σημεία της επικράτειας είναι στα… κάγκελα διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή των κέντρων πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στους χώρους που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση. Όμως φαίνεται ότι κάποιοι αυτό το τεράστιο θέμα το αντιμετωπίζουν επιδερμικά και ως ευκαιρία αυτοπροβολής.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο μέσον του προβλήματος, οι σκηνές που εκτυλλίσονται καθημερινά κάνουν το γύρο του κόσμου, όμως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος φαίνεται πως… περί άλλων τυρβάζει. Μέσα στον γενικό χαμό και την ανεπάρκεια της Περιφέρειας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νησιωτικών Δήμων για βοήθεια με σκοπό την αντιμετώπιση των τεράστιων προσφυγικών ροών, ο Περιφερειάρχης επέλεξε να διοργανώσει μια μεγάλης κλίμακας έκθεση… σκίτσου με θέμα το προσφυγικό που θα καταλήξει στις Βρυξέλλες, που έχει επιλεγεί και ως ο σημαντικότερος σταθμός της.

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε δεν έκρυψε ότι «Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα. Στόχος μας είναι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, η οποία διαμορφώνεται, με εμάς απόντες. Και εδώ πρέπει να παρέμβουμε».

Μόνο που επέλεξε λάθος τρόπο ο κ. Περιφερειάρχης… Με μια έκθεση σκίτσου ως απάντηση στο τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό ζήτημα δεν διαμορφώνεις την κοινή γνώμη. Την κάνεις να σε αγνοεί.

Οι ντόπιοι μπορεί τώρα να κοιμούνται ήσυχοι.

Υγ1. Προφανώς και στα εγκαίνια της έκθεσης στις Βρυξέλλες δεν θα μπορούσε να μην παραστεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως κεντρικός ομιλητής.

Υγ2 Είναι προφανές επίσης πως η ιδέα της έκθεσης δεν είναι αποκλειστικά προϊόν σκέψης του Γιώργου Χατζημάρκου αλλά και του Γραμματέα του στην Περιφέρεια Δημήτρη Σκιαδά, οι οποίοι εντάσσονται στην ομάδα των «σαϊνιών» που μέχρι και τη τελευταία στιγμή στήριζαν τον Τζιτζικώστα για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας…

Παλαιότερα άρθρα: