Ο Χρ. Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του και ζητά ποινικές διώξεις

ksiros
Διαβάστε επίσης

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Χρ. Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.

Αναφορικά στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, ο Ξηρός αναφέρει ότι ου συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», αναφέρει ο Χρ. Ξηρός και προσκομίζει γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Παλαιότερα άρθρα: