«Οι 111 ημέρες του Μητσοτάκη και τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν»

KIRIAKOS MITSOTAKIS
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Οι πρώτες κινήσεις δύο ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο και άμεση προτεραιότητα το πρόγραμμα των 111 ημερών όπου ο ίδιος είχε εξαγγείλει κατα την διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας. Τα σημαντικότερα μπορούν να αναφερθούν κάπως έτσι:

Α)Αναδιαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των 75 βουλευτών της ΝΔ, ενεργοποιώντας τους τομείς κοινοβουλευτικού έργου και βάζοντας στο παιχνίδι πρόσωπα, και στελέχη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προερχόμενοι από την κοινωνία.

Β) Στροφή σε μια πιο λιτή -οικονομικότερη- λειτουργία του κόμματος που θα έχει ως απότοκο να αναζητήσει αμέσως νέα κομματική στέγη η ΝΔ εγκαταλείποντας το ακριβό κτίριο της Συγγρού.(90.000€ μηνιαίως)

Γ) Ξεκίνημα μιας εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης από την αγορά, με όρους διαφάνειας, με σκοπό να διοχετεύει την κρατική επιχορήγηση στην εξυπηρέτηση του χρέους της ΝΔ.

Δ) Σωστή διαχείριση προσωπικού καθως θα πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα στενά πρόσωπα που τον περιβάλλουν και σε ισχυρά κομματικά στελέχη έτσι ώστε κανείς απο τις δύο πλευρές να μην αισθανθεί παραγκωνισμένος.

Ε) Να προτείνει ένα modus vivendi στον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Στ) Να τερματίσει σκέψεις κομματικών κύκλων που κινούνται σαφώς δεξιότερά του, να διαχωρίσουν τη θέση τους. Ηδη ο Τάκης Μπαλτάκος είπε ότι η δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ «εξαρτάται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αυτά όσον αφορά τις πρώτες σκέψεις και εκτιμήσεις απο την πλευρά του νέου αρχηγού της ΝΔ. Τώρα όσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής: Σημαντική θέση στο πλευρό του Κ.Μητσοτάκη λογικά θα έχει και ο μέχρι πρότινος διεκδικητής της ηγεσίας Άδωνις Γεωργιάδης, οι Νίκος Παπαθανάσης, Μιχάλης Μπεκίρης, Νίκος Γεωργιάδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Θανάσης Νέζης και άλλοι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να αξιοποιηθούν σε θέσεις κλειδιά για την παράταξη.

Επιπροσθέτως αρκετοί θεωρούν πως ο Νίκος Παπαθανάση (πρώην πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ και του ΗΣΑΠ) θα τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του Κώστα Τσιμάρα, ενώ ως επικρατέστερος για τη θέση του νέου διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Μιχάλης Μπεκίρης, που είχε διατελέσει υφυπουργός Μεταφορών, στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ενώ φήμες θέλουν και τον Βουλευτή Λ.Αυγενάκη να είναι και αυτός ένα απο τα ισχυρά ονόματα που θα βρίσκονται στο πλευρό του Κ.Μητσοτάκη με πιθανές θέση είτε αυτή του Γραμματέα της Κ.Ο είτε εκείνη του κόμματος( υπενθυμίζουμε πως παραμένει μέχρι το συνέδριο ο κ. Παπαμιμίκος)

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα, θα ανακοινωθεί νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η ΚΟ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος Τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παλαιότερα άρθρα: