Οι 5 λόγοι που αξίζει να δείτε το Game of Thrones

game_of_thr_viral
Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη νέα σεζόν του Game of Thrones, δίνονται οι 5 λόγοι που συντελούν στην τεράστια επιτυχία της σειράς:

1. Είναι η «ενήλικη εκδοχή» του Lord of the Rings
Όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών έτσι και το GoT βασίζεται σε σειρά βιβλίων. Με τα διαφορά ότι το πρώτο μπορεί να διαβαστεί από παιδιά, ενώ το δεύτερο όχι. Κακά τα ψέματα το Game of Thrones είναι η ενήλικη εκδοχή του Άρχοντα. Ο κόσμος πλέον διψά για Σεξ και Βία. Και η σειρά του HBO του τα προσφέρει απλόχερα και σε αφθονία.

2. Σπάει τα ταμπού
Η σειρά δε διστάζει να προβάλει αιμομικτικές σχέσεις, να ηρωοποιεί ένα ραδιούργο νάνο που του αρέσει να πίνει και να συνουσιάζεται με πόρνες και να σκοτώνει όλους τους “καλούς” με πρώτο και καλύτερο τον αποκεφαλισμό του «Sean Bean» και στη συνέχεια το ξεκλήρισμα της οικογένειας Σταρκ. Αλήθεια ξέρετε πολλές σειρές να δείχνουν την εν ψυχρώ δολοφονία μιας εγκύου;

3. Έχει πολύπλευρους χαρακτήρες
Με εξαίρεση τους ηθικούς Σταρκ από τη μία και τον μισητό Τζόφρι, οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι γκρίζοι. Ταλαντεύονται, δηλαδή, μεταξύ καλού και κακού.

4. Εφέ & Τεχνάσματα
Το budget της παραγωγής είναι τεράστιο. Αυτό το μαρτυρούν οι απίστευτα ρεαλιστικές μάχες, εφάμιλλες ταινιών όπως το Kingdom of Heaven, Troy & Alexander, και τα πλάνα πάνω από το περίφημο Τείχος του Ντουμπρόβνικ.

5. Μαγευτικές τοποθεσίες
Βλέπεις την πόλη του King’s Landing και θέλεις αυτομάτως να κλείσεις εισιτήρια για Ντουμπρόβνικ. Παρακολουθείς τις περιπέτειες του Τζον Σνόου στα χιονισμένα τοπία γύρω από τη λίμνη Myvatin στην Ισλανδία και φαντάζεσαι τον εαυτό σου εκεί. Ο περιορισμός των studio έχει δώσει τη θέση του σε εξωτερικά γυρίσματα στη Βόρεια Ιρλανδία, Μάλτα και Μαρόκο.

Παλαιότερα άρθρα: