Οι 6 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα

show_360
Διαβάστε επίσης

Κάθε χειμώνα το σκηνικό είναι το ίδιο. Ο οργανισμός σας παραδίνεται εύκολα στα συμπτώματα της γρίπης, με αποτέλεσμα να σας ταλαιπωρούν για μέρες το συνάχι, ο βήχας, ο πονόλαιμος, ο πυρετός .Εμείς επιλέξαμε 6 τροφές που καταπολεμούν το κρύωμα χάρη στα συστατικά του:

Νερό

Είναι το πλέον απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό και στο διάστημα της γρίπης γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο. Ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, αποτελεί την καλύτερη συνήθεια για τον οργανισμό, όπως και η συνολική κατανάλωση 8-12 ποτηριών νερού ημερησίως. Η ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά σε περίπτωση πυρετού είναι ζωτικής σημασίας.

Κρεμμύδια και σκόρδο.

Τα κρεμμύδια είναι απαραίτητα στη γρίπη και το κρύωμα χάρη στο φλαβονοειδές κερκετίνη, ένα υψηλής ισχύος φυσικό αντιφλεγμονώδες ενώ το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό και ανακουφίζει από τη συμφόρηση.

Μπανάνα

Η μπανάνα μπορεί να βοηθήσει το πονεμένο σου στομάχι ενώ καταπολεμά τη ναυτιά, τη διάρροια και τον εμετό.

Μανιτάρια

Όπως και το σελήνιο, έτσι και τα μανιτάρια αυξάνουν την παραγωγή κυτοκινών που βοηθούν στην καταπολέμηση τέτοιου είδους ασθενειών , ενώ περιέχουν επίσης και πολυσακχαρίδες, μια άλλη κατηγορία που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Αβγό

Το αυγό περιέχει DHA, το πολυακόρεστο ω-3 λιπαρό οξύ, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει την ακεραιότητα του νευρικού συστήματος.

Μέλι

Μπορεί να απαλύνει τον πονόλαιμο, ενώ οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών, των βακτηρίων και των μυκητών.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε