Οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Γεωργιάδη

georgiadis rousfeti
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας να κόψει την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη διότι κατέθεσε τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του, 6 λεπτά αργότερα από την προθεσμία, έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις οι οποίες μάλιστα περιλαμβάνουν και όλους τους συνυποψήφιούς του.

Ο πρώην υπουργός υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ένσταση κατά της απόφασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να αποφανθεί επί της ένστασης του κ. Γεωργιάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι η ένσταση θα γίνει πιθανότατα δεκτή με τα μέλη της ΚΕΦΕ του κόμματος να προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι επίσημες αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όλων των συνυποψήφιων του Α. Γεωργιάδη είναι υποστηρικτικές του πρώην υπουργού και ασκούν έντονη κριτική στην απόφαση της ΚΕΦΕ.

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ», χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητας Γεωργιάδη και πρόσθεσε ότι «Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να επιτραπεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος καθώς όπως είπε «συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών». «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές» έγραψε και πρόσθεσε: «Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδ. Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών».

Υποστηρικτική ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ διέκοψε ο διευθυντής του γραφείου του αναφέροντας ότι «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έγραψε πως είναι λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι « τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού». «Λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού», ήταν το tweet του κ. Αρβανιτόπουλου.

Παλαιότερα άρθρα: