Οι δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού και η ελληνική πραγματικότητα

manuelvalls
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας 

Οι δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς οφείλουν να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο των τελευταίων μηνών.  Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένες εφημερίδες, μεταξύ αυτών η γερμανική Suddeutsche Zeitung και η βρετανική The Guardian ανέφερε ευθαρσώς πως η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους αλλοδαπούς εκ της Ασίας ή της Αφρικής. Οι Γάλλοι έχουν κατανοήσει δυστυχώς με τον πλέον αιματηρό τρόπο πως αφενός οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διεισδύσουν και αφετέρου πως οι μουσουλμανικές κοινότητες ανά την Ευρώπη αποτελούν χώρους στρατολόγησης μαχητών του Ισλαμικού Κράτους καθώς και δίκτυα απόκρυψης των μελών του ISIS.  

Ο Μανούλ Βάλς παρότι σοσιαλιστικής ιδεολογίας, αναγνωρίζει το πρόβλημα αφού πρώτα εκείνο κοίταξε κατάματα με τον πλέον ειδεχθή τρόπο την Γαλλία. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δια μέσου της πρώην αρμόδιας Υπουργού κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου ζούσε σε πελάγη ευτυχίας και συνάμα αφέλειας λέγοντας πως οι αλλοδαποί λιάζονται στην Ομόνοια. Το 2015 η Ελλάδα δέχθηκε ισχυρότατες μεταναστευτικές πιέσεις. Συνολικώς, 669.000 μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στη χώρα μας κυρίως δια της θαλάσσιας οδού.

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλική πρωτεύουσα το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ευρώπη ακόμα και αριστερής ιδεολογίας αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και λαμβάνει αποφάσεις δίχως να λειτουργεί με βάση τις ιδεοληψίες του κάθε υπουργού. Η λογική της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια τεράστια αποθήκη ψυχών σταδιακά εγκαταλείπεται απόρροια της αποτυχίας του φαινομένου της πολυπολιτισμικότητας.

Πλέον είναι απορίας άξιο τι θα γίνει εάν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων τους ακόμα και για τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα αυτομάτως θα μετατραπεί σε έναν απέραντο χώρο φιλοξενίας αλλοδαπών με ότι αυτό συνεπάγεται. Η απειλή δε για αποχώρηση της χώρας μας από τη συνθήκη του Σέγκεν λόγω της διέλευσης τζιχαντιστών χωρίς τον εντοπισμό τους ισοδυναμεί με μετατροπή της Ελλάδας σε μια αφρικανική χώρα.

Παλαιότερα άρθρα: