Οι διάλογοι Καραμανλή με πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

karamanlis_2015_2_4_10_20_33_b2
Διαβάστε επίσης

Δείπνο προκειμένου να συζητήσουν είχε ο Κώστας Καραμανλής με οκτώ πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα.

Στο… μενού του διαλόγου ήταν η επόμενη ημέρα στη ΝΔ αλλά και η πορεία της νέας κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία για το δείπνο ήρθε από τους μη εκλεγμένους βουλευτές, οι οποίοι σκέφτηκαν αντί να επισκέπτονται ένας – ένας τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Μαβίλλη, να τον προσκαλέσουν σε δείπνο. Την πρόσκληση απέστειλαν στον Κ. Καραμανλή οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Παύλος Βογιατζής, Ασπασία Μανδρέκα, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Θανάσης Νταβλούρος, Ηλίας Βλαχογιάννης και Κώστας Παπασιώζος.

Στο κουτούκι «Παλιές αναμνήσεις» στη Ραφήνα τη Δευτέρα το βράδυ ειπώθηκαν πολλά, όπως γράφει η Real News. Ο θυμός και η πίκρα ορισμένων για τη μη εκλογή τους ήταν έκδηλη. Περισσότερο οργισμένοι με την ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκαν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Θανάσης Νταβλούρος. Όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν στον Κ. Καραμανλή την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έριξε λάδι στη φωτιά. Συνέστησε σε όλους ψυχραιμία και ενότητα. «Πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης. Με ψυχραιμία θα τα δούμε όλα», τους είπε.

Οι βουλευτές προχώρησαν σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της ΝΔ, η οποία μπορεί να έλαβε ποσοστό 27,8%, αλλά έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ με οκτώμισι μονάδες διαφορά. «Θα πρέπει να λειτουργήσουν τα κομματικά όργανα. Να γίνει συνέδριο. Να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει η παράταξη να ξαναβρεί το ιδεολογικό της στίγμα», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Ιορδάνης Τζαμτζής και συμφώνησαν οι υπόλοιποι.

Παλαιότερα άρθρα: