Οι εργαζόμενοι στον Αρβανιτίδη καταγγέλλουν την διοίκηση της επιχείρησης

arvanitidis
Διαβάστε επίσης

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και στους αρμόδιους φορείς, την στάση της διοίκησης της επιχείρησης ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ως παράνομη και καταχρηστική καθώς, όπως υποστηρίζει, παρεμπόδισε την είσοδο των αντιπροσώπων του σωματείου στην αποθήκη στη Πατρίδα Βεροίας.

Η καταγγελία αναφέρει:

«Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η Πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου καθώς και το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην Μαρινόπουλος επισκέφτηκαν τα γραφεία και τις αποθήκες της Αρβανιτίδης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια εξόρμησης των δύο σωματείων προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την Γενική Συνέλευση, καθώς και για το κλείσιμο της αποθήκης και των γραφείων, ώστε να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων. Η αντιπροσωπία θα έθετε το ζήτημα της αποθήκης και στη Διοίκηση της επιχείρησης.

Η στάση της επιχείρησης ήταν παράνομη και καταχρηστική και απαράδεκτη γιατί οι αντιπρόσωποι των σωματείων έχουν δικαίωμα και κυρίως υποχρέωση να ενημερώνουν τους συναδέλφους, έχουν υποχρέωση να παρεμβαίνουν στο χώρο εργασίας, δεν είναι «ξένοι», έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να οργανώνουν τους εργαζόμενους για να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να φαίνεται η σχέση που υπάρχει των δύο εταιρειών (ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ) και πολύ περισσότερο δεν θέλουν το συντονισμό των σωματείων μας και την συμπόρευση των εργαζομένων για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων. Ενώ ξεκίνησαν οι μεταθέσεις σε άλλα καταστήματα του ομίλου, ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις, θέλουν να αποκοιμίσουν τους εργαζόμενους ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλουν να σπείρουν την διχόνοια και την απογοήτευση.

Κατανοούμε τον πανικό τους και την προσπάθειά τους να μας αποτρέψουν να μιλήσουμε με τους συναδέλφους. Εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Έχουμε πείσμα, έχουμε υπομονή και πάνω από όλα είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας επιφυλάσσουν. Η απάντησή μας είναι η συσπείρωση μας στο σωματείο».

Παλαιότερα άρθρα: