Οι G20 θα εξετάσουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

elliniko xreos
Διαβάστε επίσης

Οι υπουργοί οικονομικών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου αλλά και οι κεντρικοί τους τραπεζίτες θα ζητήσουν από την Ευρωζώνη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση των G20 που θα γίνει στην Άγκυρα την Παρασκευή και το Σάββατο 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα είναι βασικό θέμα η Κίνα και το πρόβλημα της σημαντικής επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζει.

«Η Κίνα πρέπει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με την πολιτική της στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς μετακινείται προς μια οικονομία προσανατολισμένη στην αγορά», ανέφερε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών που μίλησε σε δημοσιογράφους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια να τονωθεί η ανάπτυξη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. «Στην Άγκυρα θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους μας εταίρους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους, ενώ θα δοθεί έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Επίσης θα υποστηρίξουμε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα», τόνισε.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Παλαιότερα άρθρα: