Οι Γάλλοι παρομοιάζουν την Μπριζίτ Μακρόν με την Μαρία Αντουανέτα

makron-zeugos
Διαβάστε επίσης

Η επιμονή της Μπριζίτ Μακρόν να παραβιάζει το πρωτόκολλο, καθώς στέκεται δίπλα στον πρόεδρο και σύζυγό της, και όχι πίσω του, σε επίσημες εκδηλώσεις και επισκέψεις προκαλεί έντονες συζητήσεις στη Γαλλία.

Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα, στον ΟΗΕ αρνήθηκε να καθίσει μαζί με τις συζύγους άλλων ηγετών και κάθισε μαζί με τη γαλλική αντιπροσωπεία. Πολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media και αρκετοί χρήστες τη συγκρίνουν με την Μαρία Αντουανέτα.

«Η γυναίκα σήμερα δεν είναι υποχρεωμένη να είναι πίσω», επέμεινε η ίδια. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL είπε σε συνεργάτες της ότι δεν πρόκειται πλέον να μένει πίσω, καθώς πια θέλει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο. Κάποιοι διαφωνούν όμως, καθώς της θυμίζουν ότι η ίδια δεν έχει εκλεγεί και την κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι η βασίλισσα της Γαλλίας, σύμφωνα με τους Times.

Η 64χρονη αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια στάση και στην τριήμερη επίσκεψη του ζευγαριού στην Κίνα, την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, στο Μέγαρο των Ηλυσίων είναι ενθουσιασμένοι με το πώς ενεργεί και θεωρούν ότι έχει βοηθήσει να ανακάμψει η δημοτικότητα του Μακρόν, τις τελευταίες εβδομάδες.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε