Οι γυναίκες και η μπάλα!

Στην ουρά για μια δουλειά 30.000… απολυμένοι ποδοσφαιριστές!
Διαβάστε επίσης

Αγαπημένοι μας άντρες ήρθε ο καιρός να το πάρετε απόφαση. Οι γυναίκες πλέον βλέπουν μπάλα. Το ποδόσφαιρο παύει να είναι σχεδόν αποκλειστικά αντρικό προνόμιο, και οι γυναίκες δε σας χρειάζονται τόσο πολύ στην «απομαγνητοφώνηση».

Για πολλούς άντρες αυτή η πραγματικότητα αποτελεί ένα όνειρο που εκπληρώνεται, με το βλέπουν έναν αγώνα με τη σύντροφό τους και να συζητούν ένα αμφιλεγόμενο offside χωρίς να χρειάζεται ο δόλιος να κατεβάσει το ειδικό εγχειρίδιο επεξήγησης του ποδοσφαίρου! Να βρίσκονται έξω πίνοντας καφέ κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου τελικού με φίλους, κι εκείνη να συζητάει για το controlπου κάνει ο τελευταίος επιθετικός αντί να παραπονιέται για τη δυνατή φωνή του εκφωνητή.

Βέβαια μην επαναπαύεστε, δεν είναι το χαρούμενο τέλος της ιστορίας αυτή η κατάσταση. Γιατί πάντα συνεχίζουν να υπάρχουν οι γυναίκες που θα σας γκρινιάξουν αν προτιμήσετε να δείτε τον ημιτελικό του μουντιάλ, αντί να πάτε μαζί της σε ένα νέο μπαράκι που κάνει εγκαίνια, λέγοντάς σας την αφοπλιστική κουβέντα «μα τι ουσία έχει να το δεις; Είναι απλά τόσοι μεγάλοι άντρες που παίζουν κλωτσώντας μια μπάλα! Θα πάρεις μετά τηλέφωνο το Γιάννη και θα σου πει το αποτέλεσμα!». Το αιώνιο χάσμα επικοινωνίας των δύο φύλων.Υπάρχει και η πιο ιδιαίτερη περίπτωση, την οποία είχα την τιμή να παρατηρήσω από κοντά προσφάτως. Τον άντρα που δε βλέπει καθόλου ποδόσφαιρο – γιατί το βαριέται όπως λέει – και κρίνει τη γυναίκα που βλέπει και όλους όσους χάνουν το χρόνο τους με κάτι τόσο ανούσιο.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια τάξη. Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει και ο,τι βρίσκει ενδιαφέρον η ευχάριστο, χωρίς τέτοιες κριτικές. Καταλαβαίνουμε πόσο σας πονάει το ότι οι γυναίκες έχουν πια εισβάλει σε έναν τομέα που θεωρούσατε μόνο δικό σας, όπως επίσης το γεγονός ότι αισθάνεστε περίεργα όταν εσείς δεν καταλαβαίνετε γιατί ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και σας το εξηγεί μια γυναίκα. Δεν υπάρχει λόγος να αντιδράτε επιθετικά, ούτε να πλημμυρίζετε ανασφάλειες. Αγκαλιάστε αυτό το νέο κύμα και μην το αφήσετε να φύγει ποτέ, θα είστε πάντα κερδισμένοι.Αν βλέπετε μπάλα, θα έχετε τη χαρά να το κάνετε μαζί με τη σύντροφό σας χωρίς γκρίνιες και νουθεσίες. Αν δε βλέπετε, αφήστε την καημένη να πάει να δει με τους φίλους της.

Αν πάλι εσείς βλέπετε αλλά εκείνη όχι, είστε πιο παραδοσιακοί, κι ελπίζουμε τουλάχιστον να κατανοεί το πάθος σας και να κάνει κι εκείνη κάτι άλλο που την ευχαριστεί για 90 λεπτά η παραπάνω. Και μην προσπαθείτε πάντα να μας μειώνετε στις προγνώσεις ή την άποψή μας περί ποδοσφαίρου επειδή είμαστε γυναίκες. Έχουμε πρακτικά μυαλά κι οτιδήποτε επιδιώξουμε συχνά το καταφέρνουμε καλύτερα από εσάς. Απολαύστε το και θα νιώθετε καλύτερα.

Μπορούν όλα να γίνουν! Και μην ξανακούσουμε την φαλλοκρατική κουβέντα του «πότε οι γυναίκες σταμάτησαν να μαγειρεύουν κι άρχισαν να βλέπουν μπάλα;», αν συνεχίσετε έτσι, σε λιγάκι θα αρχίσετε να διαπραγματεύεστε πάλι το δικαίωμα ψήφου των γυναικών!

Παλαιότερα άρθρα: