Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν για την ISIS, βλέπουν όμως και άλλη απειλή…

hpa-oplokatoxi
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Δεν έχουμε ενημέρωση για κάποια αξιόπιστη απειλή στις ΗΠΑ που να αφορά επίθεση, όπως αυτή που έπληξε το Παρίσι την περασμένη Παρασκευή και σκόρπισε τον θάνατο σε 129 ανθρώπους» δήλωσε ο Τζέιμς Κόμεϊ, διευθυντής του FBI, αναφερόμενος στα βίντεο της ISIS, που κάνουν τον γύρω μέσων ενημέρωσης και διαδικτύου.

Στα βίντεο εξαπολύονται απειλές για χτυπήματα στον Λευκό Οίκο και αλλού. Σε αυτό το πλαίσιο το FBI έκανε ανακοινώσεις σχετικά με την ουσία αυτών των απειλών.

«Το Ισλαμικό Κράτος και οι υποστηρικτές του δημοσιεύουν ένα σωρό από βίντεο και περιοδικά, αλλά αυτά δεν συνιστούν αξιόπιστες πληροφορίες», υπογράμμισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν κινητοποιηθεί για να καθησυχάσουν τους πολίτες μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο που δείχνει σημεία σύμβολα ακόμη και στην καρδιά της πόλης, όπως η Τάιμς Σκουέαρ, και έναν άνδρα που φαίνεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα όμως οι αρχές στις ΗΠΑ, βλέπουν μία άλλη σοβαρή απειλή και σύμφωνα με τον Κόμεϊ, έχουν επικεντρωθεί σε αυτήν. Πρόκειται για τους μοναχικούς λύκους, όπως τους αναφέρει, που είναι άνθρωποι που δεν ανήκουν σε κάποια οργάνωση, κυρίως περιθωριοποιημένοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι μέσα από την επικαιρότητα και τη ροή πληροφοριών στο διαδίκτυο αλλά και την προπαγάνδα της ISIS μέσα από αυτό, μπορεί να προκαλέσουν πολύνεκρες επιθέσεις οπουδήποτε στη χώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ασύμμετρη απειλή, δύσκολο να ελεγχθεί ή να προβλεφθεί.

Παλαιότερα άρθρα: