Οι ΗΠΑ χτυπούν το Συριακό στρατό. Η υποκρισία της Δύσης στο ζενίθ

ISIS bombings
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το Συριακό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα προς τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας, εξαιτίας επίθεσης που εξαπέλυσαν μαχητικά της αμερικανικής συμμαχίας κατά στρατοπέδου του συριακού στρατού στην πόλη Deir Ezzor.

Σύμφωνα με το dimpenews, δύο ταυτόσημα μηνύματα απευθύνθηκαν στο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας με τα οποία το συριακό ΥΠΕΞ γνωστοποιεί ότι από τη συμμαχία των ΗΠΑ λείπουν η σοβαρότητα και η αξιοπιστία στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.Τα 2 αυτά μηνύματα αναφέρουν ότι η επίθεση κατά μονάδας του συριακού στρατού προκάλεσε το θάνατο 3 μαρτύρων και τον τραυματισμό 13 άλλων στρατιωτών και προξένησε την καταστροφή 3 τεθωρακισμένων,4 θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς και μιας αποθήκης όπλων και πυρομαχικών επέρχεται τη στιγμή που ο συριακός στρατός συγκρούεται με τακφιριστικές τρομοκρατικές οργανώσεις των Daech, al Nosra που έχουν διασύνδεση με την Al-Qaeda κάτι που «περιπλέκει τις προσπάθειες της μάχης κατά της τρομοκρατίας » πρόσθεσε το Υπουργείο.

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε απερίφραστα και στους πιο αυστηρούς τόνους αυτήν την κατάφωρη επίθεση που κονιορτοποιεί κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου πολτοποιεί την χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ν΄αντιδράσει άμεσα και να πάρει όλα τ΄απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει στο μέλλον ανάλογη επίθεση.

Πρόκειται όντως για άλλη μία φορά που επιστεγάζεται η υποκρισία της Δύσης σχετικά με τους στόχους που πολεμά στη Συρία. Και αυτή τη φορά πλέον οι κατηγορίες δεν είναι ότι χρησιμοποιεί τον ISIS ως δικαιολογία για την γεωπολιτική ατζέντα κατά του Άσαντ, αλλά ότι στηρίζει το ISIS στο βαθμό που αυτό βοηθά τα σχέδιά της.

«Αυτός είναι ο μικρός καθημερινός ωκεανός υποκρισίας όπου κολυμπάει η Δύση. Λένε ότι πάνε να πολεμήσουν τον ISIS για να υπερασπιστούν τις δυτικές αξίες και χτυπάνε αυτούς που πολεμούν τον ΙΣΙΣ και έτσι ντε φάκτο συμμαχούν με τον ISIS που αιματοκύλισε το Παρίσι. (Συμμαχούν βεβαίως με τη Σαουδική Αραβία που χρηματοδοτεί τον ISIS, επιβραβεύουν απλόχερα την Τουρκία όταν καταρρίπτει ρωσικά αεροπλάνα που πολεμούν τον ISIS). Όμως η προπαγάνδα στο πολιτισμικό/ αξιακό επίπεδο βολεύει όσους θέλουν να βολευτούν, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν σε έναν ψευδή κόσμο, όπου οι μουσουλμάνοι απειλούν τις αξίες μας.» έγραψε στο facebook, ο Διονύσης Σκλήρης.

Παλαιότερα άρθρα: