Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν ποτέ!

?uo ????????? ? U???????h?????????????
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταγαράς

18 Οκτωβρίου 1918. Στη Χαλέπα Χανίων, τόπο διαμονής του Ύπατου Αρμοστή του νησιού αλλά και επιχειρησιακό κέντρο, γεννιέται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο δευτερότοκος γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη.

29 Μαϊου 2017. 99 χρόνια μετά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιστρέφει στη γενέθλια γη, όπου θα αναπαυθεί για πάντα δίπλα στην πολυαγαπημένη σύζυγό του, ΚΥΡΙΑ Μαρίκα Μητσοτάκη.

99 χρόνια που τα είχαν όλα. Παγκοσμίους Πολέμους, Κατοχή, Δικτατορία και αναρίθμητες πολιτικές εξελίξεις τις οποίες δεν παρακολούθησε ως αυτήκκος μάρτυς, αλλά ως βασικός πρωταγωνιστής. Είναι αδύνατο για τον ίδιο άνθρωπο , ενώ έχει λοιδωρηθεί όσο λίγοι κατά τη διάρκεια της ζωής του, να καταλήγει να διαβαίνει τα Ηλύσια Πεδία δικαιωμένος.

Ήταν ο πολιτικός της συναίνεσης. Δέχθηκε να μην χριστεί πρωθυπουργός, στο βωμό της λήξης των διχαστικών διλημμάτων. Ένωσε ορκισμένους εχθρούς, με σκοπό την ευμάρεια της πατρίδας μας, λησμονώντας τα πάθη του Εμφυλίου.

Ήταν ο πολιτικός της ειλικρίνειας. Είπε την αλήθεια, όταν πονούσε. Όταν λαοπλάνοι και δημαγωγοί έταζαν λεφτά «με το τσουβάλι» και καλούσαν υπουργούς τους να «τα δώσουν όλα». Δεν παρέκκλινε στιγμή της πορείας του, διαφωνώντας με την ψηφοθηρική στάση του πολιτικού συστήματος, αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα της φράσης του Ουίνστων Τσόρτσιλ πως «η διαφορά του πολιτικού με τον ηγέτη είναι πως ο πρώτος ενδιαφέρεται για τις επόμενες εκλογές, ενώ ο δεύτερος τις επόμενες γενιές».

Ήταν ο ΗΓΕΤΗΣ. Δεν εκμεταλεύτηκε την απώλεια του γαμπρού του, Παύλου Μπακογιάννη, παρότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δολοφονία του από τη «17 Νοέμβρη» με σκοπό τη μονομοποίησή του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ήταν ο σύζυγος, ο πατέρας, ο παππούς. Ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος στα 97 του χρόνια κατέβηκε στο Σύνταγμα για να παραυρεθεί στη συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα του Ιούλίου του 2015 (ναι, στο δημοψήφισμα το οποίο χρησιμοποίησαν για να αποχωρήσουμε από την Ευρώπη αυτοί που σήμερα επαινούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας).

Ήταν, είναι και θα είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς. Σ’ευχαριστούμε για όλα Πρόεδρε. Να είσαι σίγουρος πως θα μοχθήσουμε για να φανούμε αντάξιοι της πολιτικής σου κληρονομιάς.Καλό ταξίδι Ψηλέ…

Παλαιότερα άρθρα: