Οι λίστες με τις μίζες και οι Εισαγγελείς!

2_681
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ηλίας Μαλεβίτης*

Ο θόρυβος για τις μίζες που εισέπραξαν κάποιοι κύριοι στις υποθέσεις των εξοπλισμών και της Siemens συνεχίζεται. Την προπερασμένη Κυριακή, αθηναϊκή εφημερίδα προέβη σε φοβερές καταγγελίες, αποκαλύπτοντας ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς με ποσά που εισέπραξαν διάφοροι, των οποίων τα ονόματα αναφέρει η εφημερίδα, και αφορούν μίζες από αυτά τα δυο σκάνδαλα! Μάλιστα, κατά το δημοσίευμα, υπάρχουν δυο τέτοιες λίστες οι οποίες αφορούν Έλληνες Υπουργούς και πολιτικούς, όπως καταθέτει στην απολογία του, ο προ φυλακισμένος Γαλλοελβετός τραπεζίτης κ. Οσβαλντ. Από τις εν λόγω λίστες αποδεικνύονται μεταφορές χρημάτων 23 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς εμπλεκομένων στα σκάνδαλα, γνωστών προσώπων!.

Και το ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, είναι γιατί αυτά τα σκάνδαλα που επί τόσα χρόνια συγκλονίζουν την κοινωνία μας, έμειναν ανεξερεύνητα σε κάποια συρτάρια αρμοδίων φορέων, με συνέπεια να δίδεται το δικαίωμα σε πολλούς, να ισχυρίζονται ότι δεν προχώρησε η έρευνα , λόγω …. σχετικής, μεταξύ των κομμάτων, συμψηφιστικής (!) συμφωνίας!!!

Επιτέλους, είναι καιρός να επέλθει η αναμενόμενη από το σύνολο των Ελλήνων πραγματική κάθαρση του δημόσιου βίου, με την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όλες αυτές οι υποθέσεις των διαφόρων σκανδάλων που προκαλούν την αντίδραση, του συνόλου των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος προκειμένου να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις, σε όλους αδιακρίτως, τους ενόχους!

Οι Εισαγγελείς έχουν υποχρέωση να πράξουν ελεύθερα το καθήκον τους! Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πρέπει να είναι αμείλικτος! Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές και ανάλογες της βαρύτητας και απαξίας των διαπραχθέντων εγκλημάτων και ασφαλώς όχι μόνο με …εγκλεισμούς σε σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να επιστραφούν τα κλεμμένα στο Ελληνικό Δημόσιο!!!

*Δικηγόρος, πρώην Βουλευτής

Παλαιότερα άρθρα: