Οι μεταλλωρύχοι που χάνουν τις δουλειές τους απαντούν στον Σκουρλέτη

SKOURLETIS-INTERVVIEW11
Διαβάστε επίσης

«Κύριε Σκουρλέτη έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας που αγωνιούν για τις δουλειές τους και σίγουρα έμειναν εμβρόντητοι το πρωί που άκουσαν τον υπουργό να μιλά στο Mega όπου κατηγόρησε την εταιρεία ότι τον Αύγουστο έθεσε προεκλογικά σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων για λόγους «πολιτικής πίεσης». Έστρεψε όμως τα «πυρά» του και προς τους εργαζόμενους που δεν πήγαν στην επιθεώρηση εργασίας για αυτό, με τον υπουργό να αναρωτάται εάν έχουν χάσει τον ταξικό τους προσανατολισμό.

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει το απλό: «Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός θα διαχώριζε τους εργαζόμενους σε άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία, αυτοαπασχολούμενους και εργολάβους. Λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργολάβοι είναι κατώτερης ποιότητας εργαζόμενοι, λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και εργολάβοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις από την ζωή τους και δεν πειράζει να μένουν άνεργοι.

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν γνωρίζει καν τις αποφάσεις που έχει πάρει. Κύριε Σκουρλέτη η απόφαση που πήρατε τον Αύγουστο δεν σταματούσε μόνο τις Σκουριές όπως ισχυριστήκατε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και την Ολυμπιάδα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Όχι λοιπόν, δεν έχουμε ανάμεσα μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε κύριε Σκουρλέτη σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ».

Παλαιότερα άρθρα: