Οι νέοι Ταχυδρόμοι drones είναι εδώ! (ΒΙΝΤΕΟ)

drone
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Είναι γεγονός η νέα τεχνολογία που μας υπόσχονταν τον τελευταίο χρόνο πολλές μεγάλες εταιρίες high-tech και το Amazon. Η DHL χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για διανομή αγαθών στο νησί Juist στη βόρεια Γερμανία.

Η πολυεθνική εταιρία μεταφορών και διανομών λανσάρει το νέο σύστημα ταχυδρομείου που το ονομάζει parcelcopter (δεματόπτερο). Το drone θα μεταφέρει αγαθά όπως φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στους 2.000 κατοίκους του νησιού δύο φορές την ημέρα. Οι πτήσεις θα είναι διάρκειας 30 λεπτών και με ταχύτητα 65 χιλιόμετρα την ώρα, ξεκινώντας από την πόλη Norden κοντά στη Βρέμη προς το νησί Juist.

Μετά από ειδική άδεια από το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών η DHL θα χρησιμοποιεί δοκιμαστικά drone για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Αναμένεται ωστόσο η τεχνολογία να αρχίσει να χρησιμοποιείται σύντομα σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις στις οποίες εταιρίες διαδικτυακού εμπορίου έχει χρειαστεί να επιστρέψουν τα χρήματα για την αγορά ενός προϊόντος το οποίο δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του ή άργησε ιδιαίτερα πολύ. Τώρα βλέπουν με ενθουσιασμό την νέα εφαρμογή της τεχνολογίας των drones.

Όπως και στην περίπτωση των robot δημοσιογράφων  για την οποία έγραψα πρόσφατα, η πρώτη μελλοντική συνέπεια της τεχνολογίας των δεματόπτερων θα είναι οι αθρόες απολύσεις ανθρώπων που δουλεύουν σε υπηρεσίες μεταφορών και διανομής. Είναι σημαντικό ωστόσο να γνωρίζουμε πως αυτή η μείωση των θέσεων εργασίας, είναι πάντοτε μικρότερη από την αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης που προκαλούν οι εξελίξεις στην τεχνολογία.

αντλήθηκαν πληροφορίες από NEW YORK TIMES

Παλαιότερα άρθρα: