Οι πιο δημοφιλείς ομάδες στα social media (ΦΩΤΟ)

social_m_sport
Διαβάστε επίσης

Η τεχνολογία συνεχώς προχωράει και πλέον η αλληλεπίδραση των οπαδών με τις ομάδες τους γίνεται και εκτός γηπέδου. Άλλωστε, με την παγκοσμιοποίηση οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό εκείνοι να μπορούν να αλληλεπιδρούν άμεσα ανά πάσα στιγμή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τον social media.

Μέχρι το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε λογαριασμό στο twitter και θεωρούνταν… δεινόσαυρος, όμως πλέον οι κόκκινοι διάβολοι κινούνται στα πρότυπα των συμπολιτών τους, όπως αναφέρει το gazzetta.gr. Η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται από τους πρωτοπόρους στον τομέα των social media με τελευταία καινοτομία την δημιουργία του CityMatchday app.

«Πολύ απλά οι σύλλογοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Για πολλούς τα social media έχουν εξελιχθεί σε ενημερωτικά μέσα πρώτου βαθμού. Αν οι σύλλογοι δεν επικοινωνούν με τους οπαδούς τους με τις πιο σύγχρονες και δημοφιλείς μεθόδους, τότε είναι πολύ πιθανό να δεχθούν κριτική. Η χρήση των social media συνεχώς και αυξάνεται και οι σύλλογοι ξέρουν πως να το αποδεχθούν και να τα χρησιμοποιήσουν», σχολίασε ο Τιμ Μπριτζ, σύμβουλος της Deloitte.

Δείτε τη λίστα με τους δημοφιλέστερους συλλόγους στον κόσμο σε Facebook, Twitter και Instagram.

Facebook
facebook teams

Instagram
instagram teams

Twitter
twitter teams

Παλαιότερα άρθρα: