Οι πρώτες δηλώσεις των στελεχών της νέας κυβέρνησης

gantzwmeni-stin-upourgiki-karekla-127334
Διαβάστε επίσης

Δύο οκρωμμοσίες, μία πολιτική και μία θρησκευτική έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί για τη νέα κυβέρνηση.
Με τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρεί για τις Βρυξέλλες αμμέσως μετά την ορκομωσία, δεν έλαβε χώρα το καθιερωμένο υπουργικό συμβούλιο.

Κάποιες από τις δηλώσεις των υπουργών, αναπληρωτών και υφηπουργών:
«Μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γοργά» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ για λίγα λόγια και πολλή δουλειά έκανε λόγο ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2016. Πρέπει να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο στις αλλαγές που θα κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης, ενώ η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε πως στόχος είναι «περισσότερα φουγάρα».

«Πρέπει να εργαστούμε σκληρά με πρόγραμμα, με συνοχή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρώτο μελημά μας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης ξεκίνησε με αιχμές για την Αριστερή Πτέρυγα: «Έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας, μια πολιτική που εμπεριέχει τη συμφωνία αλλά δίνει δυνατότητες να παράξουμε έργο που θα μειώνει τις επιπτώσεις». Παράλληλα, μίλησε για επενδύσεις, τονίζοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα, εξαρτάται από εμάς».

Τη διαβεβαίωση πως θα κάνει «ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση και λειτουργική απόδοση του ΕΣΥ» έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μίλησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Εκτός από τη διαχείριση της συμφωνίας, το πρώτο μέλημά μας η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο» υπογράμμισε ο Τέρενς Κουίκ, ενώ την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για τον αθλητισμό επεσήμανε ο Σταύρος Κοντονής.

«Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση με την στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα φανεί από το αποτέλεσμα η επιτυχία της επιλογής (σ.σ.: εννοεί του ιδίου σε υπουργικό θώκο)» είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά την ορκωμοσία δεν θα γίνει υπουργικό συμβούλιο καθώς ο πρωθυπουργός πρέπει να αναχωρήσει για Βρυξέλλες που θα λάβει χώρα η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό.

(με πληροφορίες από STAR)

Παλαιότερα άρθρα: