Οι πρώτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν νερά

syriza pososta
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δεν πρόλαβε να φύγει ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες και άρχισαν τις τσάμπα μαγκιές ορισμένοι βουλευτές που και προηγούμενα έχουν κάνει συναδέλφους τους να ντρέπονται για διάφορα φερσίματα.

Την αρχή έκανε ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει ταφόπλακα τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να περάσει απ” τα όργανα του κόμματος. Ο μάλλον όχι πολύ καλά διαβασμένος βουλευτής σημείωσε επίσης ότι μία τέτοια συμφωνία πέρα απ” το ότι θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ” την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς», εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και προτείνει στον πρωθυπουργό να μη δεχθεί τέτοιο συμβιβασμό ειδικά εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. «Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;», συμπλήρωσε.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωνε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. «Αυτά τα μέτρα είναι σκληρά και μην ρωτάτε ποιος θα τα ψηφίσει. Το ερώτημα είναι ποια κοινωνία και ποια κοινωνική τάξη, των αγροτών, των επιτηδευματιών, των επιχειρηματιών, των συνταξιούχων, με ποια φοροδοτική ικανότητα, με ποιο εισόδημα μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα» δήλωσε.

Μετά τις πιεστικές ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου, για το αν ο ίδιος προτίθεται να τα ψηφίσει εκείνος απάντησε «Μα δεν ψηφίζονται αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή».

Ακραίο και αντικοινωνικό αποκάλεσε το πρόγραμμα που θα τρέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ζήτημα».

Παλαιότερα άρθρα: