Οι «στοίβες» του Χαρδούβελη

eggrafa
Διαβάστε επίσης

Σοβαρά παράπονα και μεγάλη γκρίνια έρχονται από την αγορά για τον τρόπο που ο Γκίκας Χαρδούβελης ασκεί τα καθήκοντα του Υπουργού οικονομικών. Πληθαίνουν σε αριθμό αυτοί που του χρεώνουν πως ασχολείται μόνο με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και παρά το γεγονός πως το υπουργείο του έχει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων δεν παίρνει αποφάσεις και δεν βάζει υπογραφή για τίποτε άλλο!

Σε μια αγορά που διέπεται από πλήθος ρυθμίσεων που απαιτούν υπουργικές αποφάσεις ο κ. Χαρδούβελης «τα ‘χει φορτώσει όλα στον κόκορα» και οι στοίβες των εγγράφων πάνω στο γραφείο του αυξάνονται επικίνδυνα σε μέγεθος. Η στάση αυτή – κατά τους επικριτές του υπουργού – δεν οφείλεται σε έλλειψη χρόνου αλλά σε έλλειψη βούλησης να υπογράψει αποφάσεις που ξεμπλοκάρουν ζητήματα ή αποκαθιστούν αδικίες ή μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο «RP» σημαίνων παράγοντας της αγοράς «η γραφειοκρατική ατολμία είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε αυτή την ώρα που αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις όρθιες και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας».

Κατά τα λοιπά…. έρχεται η ανάπτυξη!

Παλαιότερα άρθρα: