Οι τελευταίοι σπασμοί του Σαμαρά και το χαρμόσυνο μήνυμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

PANOS-ANEL
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είναι διάστικτη παντού η απέλπιδα προσπάθεια του παραπαίοντος και καταστροφικού για την χώρα Αντώνη Σαμαρά, να παραμείνει ζωντανός στο πολιτικό παιχνίδι, με τους επιθανάτιους σπασμού στα χείλη. Έσχατος στόχος του, η ήττα του στις προσεχείς εκλογές του Γενάρη να είναι διαχειρίσιμη και να επανακάμψει σε δεύτερο χρόνο. Αγνοεί ωστόσο στην τραγική ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, που ο ίδιος με τον συνοδοιπόρο του Ευάγγελο Βενιζέλο δημιούργησε και αναπότρεπτα ο ελληνικός λαός που δρέπει τα αποτελέσματα των ολέθριων πολιτικών του, στις 25 του Γενάρη θα τον στείλει οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και βεβαίως σ΄αυτόν τον ανούσιο και ολισθηρό απο απόψεως πολιτικού ήθους δρόμο – για τις μεθεοδεύσεις που μετέρχεται – δεν τον ακολουθούν πλέον τα κεντρικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης. Έχει μείνει μόνος με τους πραιτωριανούς του, να φαντασιώνεται την παραμονή του στο πηδάλιο της κεντροδεξιάς. Ετσι την ώρα που ο Σαμαράς στην συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπου-ργό Μαριάνο Ραχόι, επιχειρούσε να παρουσιασθεί ως αμετανόητος υποστηρικτής των θανατηφόρων για τους λαούς της Ευρώπης πολιτικών ύφεσης και λιτότητας της Μέρκελ, ο Έλληνας επίτροπος στις Βρυξέλλες Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακούγοντας την κλαγγή των καιρών, αλλά και τα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης – στα οποία με την μαχητικότητά τους και την απαρασάλευτη πίστη τους στην Ευρώπη των λαών και της κοινωνικής συνοχής, σθεναρά δίνουν την μάχη και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» – διεκδικούσε κατά την ομιλία του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, ευελιξία για τις πληγείσες χώρες του Νότου, σε σχέση με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντί να στηρίξει δυναμικά, την έξυπνη και σύντονη με τα κοινωνικά μηνύματα των καιρών προσπάθεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου, για ευελιξία σε σχέση με την θανατηφόρα για τους ευωπαϊκούς λαούς λιτότητα – κάτι που θα προσέφερε στις χώρες του Νότου, ανάσες ζωής για να ανασυνταχθούν οικονομικά και να σταθούν στα πόδια τους – ενέμενε στην σκληρή γραμμή της Άνγκελας Μέρκελ, για απαρέγκλιτη προσήλωση στην ύφεση και τις εθνοκτόνες πολιτικές της δημοσιονομικής σταθερότητας. Στείρα και αποστεωμένη πολιτική συμεριφορά, αποξενωμένη απο την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί του Νότου, την οποία κατ΄επανάληψη έχει εκφράσει η παραπαίουσα και εγκαταλειμμένη απο τον ελληνικό λαό κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου. Για πολλοστή φορά ο Σαμαράς σκληρός θιασώτης των πολιτικών της Μέρκελ, εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής των αποδομητικών κοινωνικά πολιτικών της, προκειμένου να του προσφέρει την άχρηστη πλέον πολιτική της στήριξη. Ήταν άλλωστε και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, που ζητούσε απο την εμφανίζουσα σοβαρά οικονομικά πρόβλήματα Γαλλία, να μην αποστεί απο τους κανόνες δημοσιονομικής σταθερότητας του 3% πρίν απο λίγο καιρό, όταν η τελευταία ζητούσε, μια μικρή χρονική παράταση στην τήρηση του κανόνα για το έλλειμμα.

Ο Σαμαράς σε τούτες τις οδυνηρές τελευταίες του πολιτικές στιγμές, παρουσιάζεται σκληρός αμύντορας των στραγγαλιστικών για τους λαούς της Ευρώπης πολιτικών της Μέρκελ, όταν μάλιστα τα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης, απο τους Podemos στην Ισπανία, μέχρι τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στην Ελλάδα, δίνουν σθεναρά την μάχη, για αλλαγή του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και αποτίναξη των θανατηφόρων πολιτικών λιτότητας. Εσχάτως και πρό της οργίλης αντίδρασης των ευρωπαϊκών λαών, να διαρρήξουν τα δεσμά της ύφεσης και να γκρεμίσουν τις δυναστικές και υποταγμένες στο δόγμα Μέρκελ γερμανόδουλες κυβερνήσεις τους, φαίνεται αρκετά πράγματα να αλλάζουν τόσο στους κόλπους του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, όσο και στην Φραγκφούρτη. Ιδίως μετά την επίνευση του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου πρός την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για αγορά ομολόγων, αλλά και την απόφαση της Κομισιόν να παράσχει παράταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, έως τα τέλη Ιουνίου. Στην μακρά και τραχύτατη προσπάθεια των λαών του Νότου, προεξαρχούσης της Ελλάδας, για αποτίναξη των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας – που αποδόμησαν τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό και οδήγησαν τον περήφανο ελληνικό λαό στην φτωχοποίηση και τον ηθικό εξευτελισμό – κανείς δεν διατείνεται ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Πάραυτα αντί αυτές οι σοβαρές αλλαγές στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης, να αποτελέσουν μια χρυσή ευκαιρία άμβλυνσης και οριστικής αποτίναξης σταδιακά των ολέθριων πολιτικών λιτότητας, η εθνοκτόνος κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, εμμένει προσκολημμένη στς άκαιρες κοινωνικά και σφόδρα αντιλαϊκές πολιτικές της κυρίας Μέρκελ. Και για να ισχυροποιήσει μάλιστα το εθνικό δίδυμο (Σαμαρά-Βενιζέλου) της ισοπέδωσης του λαού μας, την κυνική αυτή πολιτική του, προσφεύγει στο τελευταίο – πλήν μάταιο και αναποτελεσματικό, γιατί ο ελληνικός λαός έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του – εκλογικό χαρτί του, της κινδυνολογίας.

Υπο αυτό το πρίσμα, δεν είναι καθόλου τυχαία η ουσιαστική αποστασιοποίηση σοβαρών και με ήθος στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης – όπως του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την εμπνευσμένη και πολύ εποικοδομητική ομιλία του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, για άμβλυνση στους λαούς της Ευρώπης, των ολετήριων πολιτικών λιτότητας – απο τις παρηκμασμένες και αποδομητικές κοινωνικά και εθνικά πολιτικές του Σαμαρά, που βλέπει το έδαφος να υποχωρεί κάτω απο τα πόδια του και παίζει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στην αρχηγία της «Νέας Δημοκρατίας», της φθηνής κινδυνολογίας. Που όπως περίτρανα αποδείχνουν οι κοινωνικές σφυγομετρήσεις, ο ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη, τον στέλνει αμετακλήτως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με την συνεπή πολιτικά και ανυποχώρητα αγωνιστικά παρουσία τους, είχαν ξεχωριστή συνδρομή στην πελώρια προσπάθεια της αποδόμησης και της πολιτικής κατάρρευσης της εθνοκτόνου κυβέρνησης των αποτυχημένων Σαμαρά-Βενιζέλου και με την ενεργή στήριξη του ελληνικού λαού, στις 25 του Γενάρη, θα είναι οι εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας, αλλά και του χαρμόσυνου μηνύματος εθνικής αναγέννησης, του μαρτυρικού απο τον αργαγεδδώνα των μνημονίων λαού μας. Στις 25 του Γενάρη με μπροστάρηδες τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», γυρίζουμε σελίδα και στέλνουμε αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τους πολιτικούς μας τυρράνους Σαμαρα-Βενιζέλο.

 

*Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., υποψήφιος Βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην Α΄Αθηνών.

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Παλαιότερα άρθρα: