Οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στο Κομπάνι

jihad
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ενώ εμείς είμαστε δικαίως απασχολημένοι με τη νέα κυβέρνηση και τη σύστασή της, σπουδαία νέα καταφθάνουν από εχθές στην αίθουσα σύνταξης του rizopoulos post .

Οι ήρωες Κούρδοι απέκτησαν σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Κομπάνι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, παρά τη μη υποστήριξη χερσαίων επιχειρήσεων από τις δυτικές σύμμαχες δυνάμεις και φυσικά παρά το σαμποτάζ που αρχικά προκαλούσαν οι Τούρκοι με την έμμεση υποστήριξη των τζιχαντιστών, πριν αλλάξουν τη στάση τους με ισχυρή παρέμβαση της Ουάσινγκτον.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «Η πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εκδίωξε το Ισλαμικό Κράτος από το Κομπάνι και ελέγχει σχεδόν το σύνολό του».

Υπάρχει σταδιακή ανάπτυξη των κούρδων μαχητών μέσα στην πόλη του Κομπάνι, η οποία όμως γίνεται με προσοχή αφού είναι πιθανόν οι τζιχαντιστές να έχουν τοποθετήσει νάρκες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως αναφέρει το Al Jazeera. Η συγκινητική δήλωση εκπροσώπου των Κούρδων στο Reuters ήταν «Πιστεύουμε πως μέχρι αύριο θα ελέγχουμε όλο το Κομπάνι. Πιστεύουμε πως μέχρι αύριο το Κομπάνι θα είναι και πάλι ελεύθερο».

Αυτό αποτελεί μια ισχυρή νίκη ενάντια στους τζιναχτιστές που ωστόσο δεν είναι αρκετή για εφησυχασμό, αφού το μέτωπο στο Ιράκ είναι ακόμη σκληρό και μένουν πολλά ακόμη που διακυβεύονται.

Παλαιότερα άρθρα: