Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φεστιβάλ των Καννών

cannes_fest_2016
Διαβάστε επίσης

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας άνοιξε χθες η αυλαία του Φεστιβάλ των Καννών. Οι γαλλικές αρχές έχουν παρατείνει την κατάσταση συναγερμού, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη ξανά με τον κίνδυνο μιας επίθεσης. Το διάστημα μεταξύ 11 και 22 Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν τις Κάννες 45.000 άνθρωποι.

Η ταινία «Cafe Society» του Γούντι Άλεν άνοιξε το 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και είναι η τρίτη φορά που ο 80άχρονος πλέον συγγραφέα σηματοδοτεί την έναρξη του Φεστιβάλ.

Οι αδελφοί Νταρντέν και ο Ξαβιέ Ντολάν θα βρεθούν φέτος στις Κάννες ανάμεσα στους σκηνοθέτες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τις νέες ταινίες των Παρκ Τσαν – Γουκ, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, Άντρεα Άρνολντ, Κεν Λόουτς και Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ο 63άχρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους συμμετέχει στο Φεστιβάλ με δύο ταινίες, το «Paterson» και στο Διαγωνιστικό και με το ντοκιμαντέρ «Gimme Danger» το οποίο θα προβληθεί σε μεταμεσονύχτια προβολή.

Τέλος, η τέταρτη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Θάνου Αναστόπουλου σε συν – σκηνοθεσία με τον Νταβίντε Ντελ Γκαν, «Η τελευταία παραλία» (L’ Ultima Spiaggia), θα ταξιδέψει στις Κάννες για μία ειδική προβολή.

Παλαιότερα άρθρα: