Ολυμπιακοί Αγώνες: έσβησε η φλόγα στο Ρίο

rio_16
Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετά από 16 ημέρες αγωνιστικής δράσης, συγκινήσεων και ελληνικών επιτυχιών, έφτασε το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά, έσβησε και οι Βραζιλιάνοι παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, στο Τόκιο, το 2020.

Το στάδιο Μαρακανά, όπου έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής Τελετή Λήξης, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο… Σαμπαδρόμιο, θυμίζοντας το πιο φημισμένο πολιτιστικό δρώμενο της Βραζιλίας, το Καρναβάλι, με πολύ μουσική και χορό.

Η Τελετή ξεκίνησε με κρουστά και δεκάδες χορευτές ντυμένους τροπικά πουλιά να δημιουργούν εντυπωσιακά σχήματα μέσα στο Μαρακανά. Οι θεατές είδαν να σχηματίζεται μπροστά τους το γνωστό άγαλμα του Ιησού του Ρίο αλλά και το επιβλητικό Sugarloaf Mountain.

Φυσικά, το αποκορύφωμα των σχεδιασμών ήταν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στη θέα των οποίων οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η παρέλαση των χωρών ξεκίνησε με την χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη κρατώντας την ελληνική σημαία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε με τη βοήθεια μιας τεχνητής βροχής, ενώ αμέσως μετά στη θέση της φύτρωσε ένα τεράστιο γλυπτό δέντρο, σύμβολο της αναγέννησης.

Παλαιότερα άρθρα: