Οργή έχουν προκαλέσει οι σεξουαλικές επιθέσεις γυναικών στην Κολωνία

kolonia
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Δήμητρα Πραντάλου

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία οι πρωτοφανείς επιθέσεις το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, περίπου 90 γυναίκες έπεσαν θύματα ληστείας, σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικών απειλών από μία ομάδα εξαγριωμένων και μεθυσμένων ανδρών, ηλικίας 18-35.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για 1000 άνδρες οι οποίοι έδρασαν σε ομάδες, ενώ χαρακτήρισαν τις επιθέσεις ως «μία νέα διαστάση στο έγκλημα». Σύμφωνα με τις σοκαριστικές δηλώσεις των γυναικών αλλά και διαφόρων αυτόπτων μαρτύρων, οι δράστες έμοιαζαν πολύ με Άραβες και Βορειοαφρικανούς, γεγονός που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους πολίτες ύστερα από την μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών στην Γερμανία.

Άνδρες και γυναίκες διαδήλωσαν στο κέντρο της γερμανικής πόλης, ζητώντας άμεσα μέτρα από την γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, ενώ χθες διαδήλωσαν επίσης εκατοντάδες πολίτες κατά της σεξουαλικής βίας, αφού παρόμοιες καταγγελίες για επιθέσεις έγιναν και στο Αμβούργο και στη Στουτγκάρδη.

Οι πολιτικοί προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα και το ρατσιτσικό ξέσπασμα των Γερμανών καλώντας τους να μην ενοχοποιούν τους πρόσφυγες. Η κ. Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Εμείς σεβόμαστε τους πάντες, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζουμε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Γερμανούς, αλλά για όλους». Παρ’όλα αυτά εξέφρασε την οργή της για τις επιθέσεις, ενώ τις χαρακτήρισε αηδιαστικές.

Οι επικριτές της γερμανικής κυβέρνησης επιχείρησαν να συνδέσουν τις επιθέσεις με τους πρόσφυγες, ενώ το κόμμα της ακροδεξιάς που συνεχώς ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις βρήκε αφορμή και προειδοποίησε ότι θα κλείσει τα σύνορα. Ο ηγέτης του Alternative For Germany, Φράουκε Πέτρι, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Κυρία Μέρκελ, είναι πλέον η Γερμανία αρκετά πολύχρωμη και κοσμοπολίτικη για εσάς, μετά το κύμα των εγκλημάτων και των σεξουαλικών επιθέσεων;».

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν με κάθε τρόπο να πιάσουν τους δράστες γι’αυτές τις άνανδρες επιθέσεις, όμως η ξενοφοβία για ακόμη μια φορά κέρδισε έδαφος.

Παλαιότερα άρθρα: