Ως πότε θα ανεχόμαστε τους παλαιάς κοπής «νταβατζήδες» στα ΜΜΕ;

media
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

Το πρόβλημα της χαοτικής ανομίας που υπάρχει στην κατοχή και λειτουργία ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν έχει «ταίρι» σε καμία δυτικού τύπου δημοκρατία και αυτή την ανομία κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση.

Στελέχη των δυο  κομμάτων, που άσκησαν την εξουσία μεταπολιτευτικά, δεν είχαν αναπτύξει απλώς σχέσεις φιλίας με τους επιχειρηματίες που ευφυώς ονομάστηκαν «νταβατζήδες», αλλά πλείστοι εξ αυτών είχαν σχέσεις συνεργασίας που δημιούργησαν το διαβόητο καθεστώς της διαπλοκής!

Οι επιχειρηματίες απλώνονταν σε διάφορους τομείς κρατικών ενισχύσεων, οι τράπεζες ήταν τα «μέσα» να κρύβονται οι συναλλαγές εντός και εκτός Ελλάδας και τα ΜΜΕ ήταν οι μοχλοί αλληλοεκβιασμών.

Οι πολιτικοί συντηρούσαν το καθεστώς ανομίας και λειτουργίας χωρίς ουσιαστικές άδειες, ώστε να εκβιάζουν τους επιχειρηματίες και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τους και κάπως έτσι να ανθούν οι φορολογικοί παράδεισοι.

Μια απλή καταγραφή των ταξιδιών, που κάθε μήνα έκαναν πολιτικοί και επιχειρηματίες, με προορισμούς μέρη λειτουργίας «υπόπτων» τραπεζικών καταστημάτων, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς το παιχνίδι της διαπλοκής.

Πολιτικοί, που εμφανίζονταν στον ελληνικό λαό ως σωτήρες και υποστήριζαν ότι τα ΜΜΕ της διαπλοκής τους στήριζαν για την αξία τους και όχι γιατί μοίραζαν την πίτα της διαπλοκής, σήμερα έχουν εξαφανισθεί στη σιωπή τους και δεν μοιάζουν να έχουν καμία ανησυχία για την καταστροφική πορεία που οι ίδιοι χάραξαν για τη χώρα ,χέρι-χέρι με  τους νταβατζήδες.

Ακόμα και εταιρείες, βαμμένες με αίμα αδικοχαμένων, πέρασαν στα χέρια τους για να παρεμποδίζεται  από την πανίσχυρη διαπλοκή κάθε απόπειρα δικαστικής διερεύνησης εγκλημάτων σε αυτές τις εταιρείες.

Όταν η κυβέρνηση διέταξε απλό έλεγχο  των εγκληματικών θαλασσοδανείων σε ΜΜΕ και Κόμματα αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα. Ακόμη και τότε οι «σωτήρες» δεν έπαυσαν να απολαμβάνουν τις πολυτελείς επαύλεις τους, αφήνοντας στο  δρόμο χιλιάδες, άμοιρους κάθε ευθύνης ,εργαζόμενους στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τους, επιβάλλοντας συσκότιση και σιωπή και εκβιάζοντας την κυβέρνηση.

Πορίσματα αρμοδίων αρχών, αποκάλυψαν φαγοπότι με off shore, συγγενικά παρένθετα πρόσωπα και με βάση αυτά συστήθηκαν και Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή.

Σε μία από αυτές ,η οποία ερευνούσε τα δάνεια Κομμάτων και ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας Κοντομηνάς απλώθηκε με τρόπο προσβλητικό για τους λαϊκούς αντιπροσώπους στα καθίσματα και ειρωνικά είπε στους βουλευτές ότι κακώς τον κάλεσαν στην Επιτροπή διότι εκείνος είχε βγει στη «σύνταξη» και τα ΜΜΕ  πέρασαν στην ιδιοκτησία της κόρης του.

Μεταξύ αυτών και το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο πρόσφατα ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε πομπωδώς ότι προ ημερών έγινε συνάντηση των ιδιοκτητών ΜΜΕ και εκεί αποφασίστηκε η στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην κυβέρνηση.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο  επιχειρηματίας Κοντομηνάς ,ο οποίος αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες  από την Δικαιοσύνη, δηλώνει βαριά  άρρωστος, τόσο ώστε να μην έχει συνέπειες προφυλάκισης.

Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που δεν είχε τα 5 εκατομμύρια για την δικαστική εγγύηση, αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός τον οποίο εκπροσώπησε υπερηφάνως ως καναλάρχης στη διαδικασία αδειοδότησης, μετά των άλλων ιδιοκτητών, είχε 60 ολόκληρα εκατ. ευρώ για να πάρει την άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Ο ίδιος είναι, που όταν κλήθηκε στη Βουλή ως καναλάρχης, δήλωσε συνταξιούχος και έδειξε ως «καναλαρχέσα» την κόρη του.

Ο ίδιος που, στην συνάντηση των καναλαρχών, στην οποία πήραν μέρος τα παιδιά των οικογενειών Βαρδινογιάννη-Κυριακού, δεν έστειλε την κόρη του, την οποία μας υπέδειξε στη Βουλή ως ιδιοκτήτρια, αλλά πήγε ο ίδιος.

Προφανής και λογική η απορία των Ελλήνων φορολογουμένων: Ο ίδιος είναι πραγματικός ιδιοκτήτης και όλες οι άλλες εκδοχές χρησιμοποιούνται για την εξαπάτηση ,ακόμα και της Βουλής, πόσο μάλλον των αρχών που έχουν την εποπτεία του χώρου, όπως το ΕΣΡ ή των ΔΟΥ;

Σε χώρες με στοιχειώδη αυτοσεβασμό στη Δημοκρατία και στους θεσμούς της θα είχαν ήδη υπάρξει συνέπειες στον πραγματικό και στον εικονικό ιδιοκτήτη.

Στην Ελλάδα παραμένουμε στην εποχή των «κατά νόμο υπευθύνων» των «αυτοφοράδων», των «μπροστινών», των «αχυρανθρώπων» κ.ο.κ., που τα αφεντικά κρύβονται και αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου για να εμφανίζονται με «λευκά κολάρα» δίπλα σε πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Η Ελλάδα πραγματικά θ’ αλλάξει μόνο αν οι παλιάς κοπής νταβατζήδες και καταστροφείς του τόπου οδηγηθούν σε λαγούμια. Τελεία και παύλα.

 

 

 (*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος βουλευτής

 

Παλαιότερα άρθρα: