Όταν οι Βενιζέλος-Φλωρίδης χάρισαν τα χρέη ΠΑΟΚ και Άρη προς το Δημόσιο

venizelos-floridis
Διαβάστε επίσης

Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε με δόξα και τιμή την επιστροφή του Γιώργου Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι γνωρίζονται εδώ και δεκαετίες, από τα χρόνια που σπούδαζαν μαζί στη Νομική Θεσσαλονίκης. Πράγματι, οι δυο πολιτικοί άνδρες γνωρίζονται.

Είχαν γράψει μαζί από κοινού μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της Μεταπολίτευσης όταν διέγραψαν μια για πάντα τα χρέη του ΠΑΟΚ και του Άρη προς το Δημόσιο.

Παρατίθεται ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ της εποχής:
Σε διαγραφή των χρεών των ΚΑΕ και των ΠΑΕ προς το Δημόσιο προχωρά η Πολιτεία με ειδική διάταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης. Το γεγονός σημαίνει πως επανασυστήνονται οι ΚΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ και διαγράφονται τα υπέρογκα χρέη τους, που ανέρχονταν περίπου σε 12 δισεκατομμύρια δραχμές. Όπως εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει ειδική εκκαθάριση των δύο εταιρειών. Θα διαλυθούν, δίχως να κηρύξουν πτώχευση, και δεν πρόκειται να υποβιβαστούν, διότι το αγωνιστικό τμήμα τους θα ανήκει στους ερασιτέχνες ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα. Τα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν ρυθμίζονται, αλλά χαρίζονται.

Παλαιότερα άρθρα: