Όταν τα δύο άκρα τέμνονται

akra_meeting
Διαβάστε επίσης

Γράφει o Γιάννης Νάκος

Καθημερινά παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο την αυξανόμενη σχέση «αγάπης» του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α, πράγμα το οποίο ομολογώ να πω πως τους τελευταίους μήνες με έβαλε σε σκέψεις αναφορικά με το τί μέλλει γενέσθαι για αυτές τις θεωρητικά δύο εκ διαμέτρων αντίθετα πολιτικά δυνάμεις.

Αρχικά προσπάθησα να βάλω σε μία σειρά τα γεγονότα, ή τουλάχιστον όσα από αυτα θυμόμουν σε μια προσπάθεια να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα.
Πρώτο στοιχείο, και το 2011 είναι το έτος κλειδί, όπου μαζί χέρι χέρι στις πλατείες των αγανακτισμένων βρίζοντας από κοινού το κοινοβούλιο, ΧΑ και Σύριζα σε διαφορετικές πορείες αλλά με κοινούς αποδέκτες ύβρεων έθεταν τις βάσεις του αντιμνημονιακού αγώνα που εν τελεί φέσωσε την χώρα με επιπλέον 90 δισεκατομμύρια.

Επιπλέον, το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ στη βουλη τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ.
Μετέπειτα όμως έχουμε την «ύποπτη» δήλωση Νίκου Βούτση περί «πολιτικής δίωξης» εναντίον της ΧΑ από την τότε κυβέρνηση που δικαιώνει όλη την θυματοποιητική της προπαγάνδα.

Ακολούθως στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2014 οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 2ου γύρου ξεκινούν μυστικές διεργασίες με στελέχη αλλά και την πολιτική της ΧΑ.. Η υπόγεια συμμαχία αποδιδει.

Τα γεγονότα συνεχίζουν με ακλόνητη ταχύτητα και έτσι,το φθινόπωρο του 2014 συνεργάζονται ευθέως και απροκάλυπτα στη βουλή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΧΑ κατά την κατάθεση πρότασής του για δημοψήφισμα για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Καθώς συμβαίνουν όλα τα προαναφερόμενα ο κεντρικός γελωτοποιός/προπαγανδιστής του καθεστώτος Λάκης Λαζόπουλος κάνει τα πάντα για να ξεπλύνει τη ΧΑ ισχυριζόμενος σε κάθε του εκπομπή ότι η δολοφονια Φύσσα ήταν στημένη για να ενοχοποιηθεί η ΧΑ!

Επιπροσθέτως, έχουμε συμπληρώσει ήδη έναν χρόνο παρουσίας ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η δίκη της ΧΑ αναβάλλεται συνεχώς κι επ” αόριστον με αποτέλεσμα ένα τα στελέχη της να αποφυλακίζονται.
Επίσης αυτό το οποίο μου προκάλεσε εντονότατη εντύπωση, ήταν ότι κατά την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων κατά της δήλωσης Φίλη περί γενοκτονίας οι χρυσαυγίτες επιλέγουν να επιτεθούν ΜΟΝΟ στον βουλευτή της ΝΔ Κουμουτσάκο!

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό αποτελεί και το ερέθισμα για να γράφει αυτό το άρθρο, δηλαδή η ανακοίνωση της αποφυλάκισης του Ρουπακιά.Στηνθεωρία πιθανοτήτων υπάρχει ένας κανόνας: επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις.

Υ.Γ. « Γνωρίζω ότι αυτό το άρθρο θα αποτελέσει πηγή έντονων αμφιβολιών, ύβρεων και αμφισβητήσεων αλλά δεν μπορούσα να μην αναδείξω έστω με αυτήν την απλή καταγραφή των περιστατικών την «ύποπτη» το λιγότερο σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ.

Παλαιότερα άρθρα: