Ουκρανία: Ανερχόμενη επίσημη νεοναζιστική παράταξη στο κοινοβούλιο;

ukraine nazi
Διαβάστε επίσης

Ερευνητές και κοινωνιολόγοι και μάλιστα Ουκρανοί προβλέπουν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία ανερχόμενη επίσημη νεοναζιστική παράταξη μέσα στο Ουκρανικό κοινοβούλιο, που ήδη πλήττεται από ακραία φασιστικά φαινόμενα.

Παρά το γεγονός ότι η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία των Ουκρανών κοινωνιολόγων είναι εξαιρετικά αμφίβολα πράγματα,σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι μία φασιστική και αντι-Ρωσική χροιά, υπάρχει σχεδόν σε όλες τις λίστες των Ουκρανικών κομμάτων.Επομένως ένα νεοναζιστικό κόμμα θα μπορούσε σύντομα να αποτελέσει γεγονός στο ουκρανικό κοινοβούλιο. Ακόμα και ο κατάλογος των μελών του κόμματος του ”Poroshenko” έχει πολλούς τέτοιους Ουκρανούς. Για παράδειγμα υπάρχει ο σημερινός Υπουργός Παιδείας «Sergueï Kvit».Ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος πολιτικός είναι ερευνητής και οπαδός του «Stepan Bandera».Γι’αυτόν τον λόγο είναι και υπεύθυνος για τον ρωσικό ξεριζωμό από την ουκρανική παιδεία και εκπαίδευση.

Μην ξεχνάμε επίσης πως συνέχεια η βία μέσα στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο αποτελεί πλέον ένα συνηθισμένο γεγονός.Με την ακρότητα να είναι πασιφανή στην πλειοψηφία των Ουκρανών βουλευτών. Παράλληλα μην ξεχνάμε πως οι δυνάμεις του στρατού της χώρας πολεμάνε στην ανατολική Ουκρανία, με την υποστήριξη εθνικιστών-ακτιβιστών με νεοναζιστικά φρονήματα.

Οπότε σύμφωνα με αυτά τα επαρκώς βάσιμα στοιχεία οι ερευνητές και οι κοινωνιολόγοι προβλέπουν ένα επίσημο και καθαρά νενοναζιστικό κόμμα στην Ουκρανία.

Πηγή:Ria Novosti

Παλαιότερα άρθρα: