Ούτε την Αλέκα Παπαρήγα δεν ψηφίζει το ΚΚΕ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

kke papariga
Διαβάστε επίσης

Ούτε καν την Αλέκα Παπαρήγα αν αυτή προτεινόταν για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα ψήφιζαν στο ΚΚΕ παραμένοντας πιστοί στη γραμμή της μη συμμετοχής στη σχετική ψηφοφορία.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπευθύνου του γραφείου τύπου του κόμμματος, Γιάννη Γκιόκα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο οποίος επανέλαβε ότι τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιο κι αν είναι το πρόσωπο αυτό.

«Έχει να κάνει με τον ίδιο το θεσμό και το ρόλο που αυτός έχει συνταγματικά στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος, που είναι επί της ουσίας ρόλος επικύρωσης αντιλαϊκών νόμων, αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Βουλής» διευκρίνισε ο κ. Γκιόκας.

Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, μάλλον με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ είναι στην «απέναντι όχθη» από τον ΣΥΡΙΖΑ «που είναι κοντά στα κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ακολουθούν τον συγκεκριμένο δρόμο εντός των τειχών της Ε.Ε».

Παλαιότερα άρθρα: