Π. Μοσκοβισί: Θέλουμε πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

moskovisi2808
Διαβάστε επίσης

Μεγαλύτερη φιλοδοξία στις μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, από τον Έλληνα πρωθυπουργό, στη συνάντησή τους στο Νταβός, όπως σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EurActiv.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός και για το ζήτημα του ασφαλιστικού, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι κατά τη δεκαπεντάλεπτη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προσπάθησαν να εξετάσουν σφαιρικά το θέμα χωρίς να διαπραγματευτούν τις ακριβείς παραμέτρους στην παρούσα φάση. Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ότι στόχος τόσο των ελληνικών αρχών όσο και των Ευρωπαίων εταίρων είναι η επιτυχία της Ελλάδας, προϋπόθεση για την οποία είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μια γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγοντας στη συνέχεια το δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους υπό καλές προϋποθέσεις.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης, αφού αυτό αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια και το μέλλον του προγράμματος.
Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε, επίσης, ότι αυτό το οποίο τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα είναι η ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και υλοποίησης του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παλαιότερα άρθρα: