Παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ

588691-talibanterroristterrorismterror-1376143511-876-640x480
Διαβάστε επίσης

Μια άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Α ανάληψη της ευθύνης έγινε λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι επρόκειτο για μια ενέργεια εμπνευσμένη από τις πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι «Ομάδες του Μάρτυρα Μπάχα Ελεγιάν» με ανάρτησή τους σε αραβικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ανέλαβαν την ευθλυνη. Η οργάνωση αυτή υποστηρίζει ότι ιδρύθηκε από Παλαιστίνιους οι οποίοι «δεν έχουν διασυνδέσεις εκτός της Παλαιστίνης». Ανέφερε επίσης ότι έχει διαπράξει και άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απείλησε ότι θα εντείνει τη δράση της.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη επιχείρηση που εκτελούν οι ομάδες μας και θα ακολουθήσει ένα κύματα ξεχωριστών επιθέσεων προς υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ μας και για να πάρουμε εκδίκηση για τους μάρτυρες και τους φυλακισμένους μας» ανέφερε.

Το πρακτορείο Reuters, που μετέδωσε την πληροφορία, δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του μηνύματος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως η τοποθέτηση φυσικών εμποδίων στους δημόσιους χώρους και η εντατικοποίηση των προσπαθειών των υπηρεσιών πληροφοριών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό επίδοξων δραστών.

Παλαιότερα άρθρα: