Πανούσης στον Άρειο Πάγο: «Η δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου»

panousis
Διαβάστε επίσης

Στοιχεία και ονόματα κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Έχει περάσει μόλις μία ημέρα από τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του πρώην υπουργού για απειλές κατά της ζωής του από ανθρώπους που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα και μάλιστα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υψηλά ιστάμενους (όχι υπουργούς).

Εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο Γ. Πανούσης δήλωσε ότι κατέθεσε το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει, μαζί με ονόματα, προκειμένου η Ευ. Γκουτζαμάνη να κάνει τη δικιά της αξιολόγηση.

«Η δικιά μου άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

«Η δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από κάθε μορφή παρακράτους», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είχε κάνει λόγο για σχέδιο «πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης» και για διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία, ενώ είχε πει, μεταξύ άλλων, πως όσα γνωρίζει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα και πως τα πραγματικά ονόματα τα έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο για την προστασία της δική του και της οικογένειάς του.

Παλαιότερα άρθρα: