«Παπαγαλάκι» δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!

papagaloi-630_0
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Συνήγορος του Διαβόλου*

Καθ’ όλα ενδιαφέρον το σημερινό post για τον πόλεμο κατά της διαφθοράς από τον Τσίπρα και τον Νικολούδη. Θέλοντας να κάνω το καθήκον μου λοιπόν ως “ευσυνείδητος πολίτης”, καταθέτω την εξής πρόταση:

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Νικολούδης να φωνάξει τον κύριο Eισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν κατ’ έτος οι δημοσιογράφοι. Να πιούν ένα καφέ και να έχουν μια «φιλική συζήτηση» για το κατά πόσο ο κ. Εισαγγελέας έχει μελετήσει ενδελεχώς τα «πόθεν έσχες» όλων των προβεβλημένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και εάν τα έχει βρει όλα εντάξει.

Θες επειδή είμαι αυτός που είμαι, θες επειδή πιστεύω πως θα πέσει μεγάλο «δούλεμα» σε αυτή τη χώρα, ακούω με προσοχή τώρα τελευταία κάποιους από το ίδιο «σινάφι» να λένε πως είναι πολλοί οι «σκελετοί» που κρατούνται στο βάθος της «ντουλάπας». Να λένε επίσης πως «παπαγαλάκι» δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!

Και πράγματι είναι απορίας άξιο, για παράδειγμα, να υπάρχουν καταγεγραμμένες σχετικά προσφάτως 1.633 απολύσεις εργαζομένων στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας (928 εργαζόμενοι σε 16 επιχειρήσεις παραγωγής προγραμμάτων και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και άλλοι 705 εργαζόμενοι σε 46 εκδοτικές επιχειρήσεις), χώρια πόσοι δεν δηλώθηκαν ποτέ αφού δούλευαν με «μπλοκάκια», την ίδια στιγμή που προβεβλημένοι δημοσιογράφοι «εν μια νυχτί» μετατρέπονται σε επιχειρηματίες. Που τα βρήκαν τόσα λεφτά μέσα στην κρίση; Δικαιολογούνται από μισθούς; Πως συντήρησαν ή/και συντηρούν τις δραστηριότητές τους μέσα στην πιο μεγάλη κρίση που έχει γνωρίσει η αγορά επικοινωνίας;

Δεν χρειάζεται να ψάξουν κάποια συγκεκριμένα ονόματα. Ας ξεκινήσουν την συζήτηση με αυτά που τους έρχονται πρώτα στο μυαλό, “top of mind” που λένε και στο Κερασοχώρι. Και ας πάνε και λίγο πίσω…. Και πιο πίσω….

Αυτά. Για τώρα…

* Ο Συνήγορος του Διαβόλου είναι ανήσυχο και άτακτο πνεύμα, το οποίο προκειμένου να μην εξορ(κ)ιστεί «εις το πυρ το εξώτερον», δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Παρεμβαίνει μέσα από το Rizopoulos Post, αποκλειστικά με «απαγορευμένες σκέψεις».

Παλαιότερα άρθρα: