Παραίτηση Σαμαρά θα ζητήσει ο Τσίπρας

samaras tsipras
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό την παραίτησή του σε περίπτωση που λάβει χώρα συνάντηση των δύο ανδρών. Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρνηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Απλώς δεν θα έχει κάτι άλλο να πει παρά να επαναλάβει τις πάγιες και δημόσια τοποθετημένες θέσης της και να προτείνει παραίτηση του πρωθυπουργού. Σημειώνει χαρακτηριστικά μάλιστα ότι μια τέτοια συνάντηση θα είναι ευκαιρία για να το ακούσει δια ζώσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει έτσι κάθε ενδεχόμενο για συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, κυρίως στηριζόμενη στα δημοψηφικά αποτελέσματα που του δίνουν ισχυρό προβάδισμα και δημιουργούν τη βάση ακόμη και για σενάρια αυτοδυναμίας. Ο δεύτερος παράγοντας που δίνει σιγουριά στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει «διαστημική απόσταση», όπως αναφέρει ο Παππάς μεταξύ των 155 ψήφων που πήρε η κυβέρνηση και των 180 που θα χρειαστούν για να βγάλουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «Υπάρχει ένα πολιτικό κλίμα, θα σας έλεγα, πολύ έντονα αποτρεπτικό από το να διαμορφωθούν συναινέσεις και να αυξήσει την επιρροή της η κυβέρνηση… Έχει, λοιπόν, διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις- τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει».

Ο αέρας σιγουριάς του ΣΥΡΙΖΑ που τα στελέχη του αποπνέουν με κάποια αλαζονεία εξόργισε τη Σοφία Βούλτεψη. Η ίδια χαρακτήρισε τα παραπάνω αθλιότητες του κου Παππά οι οποίες ήρθαν να ακολουθήσουν εκείνες του Σκουρλέτη. Επίσης σημείωσε ότι ο ξεπεσμός δεν έχει όρια.

Παρακολουθούμε ένα θέατρο εντυπώσεων μια αντιπολίτευσης που συμπεριφέρεται σα να έγινε ήδη κυβέρνηση και μιας κυβέρνησης που έχει ξεχνάει τη θέση της και προσπαθεί να αντιπολιτευθεί το ΣΥΡΙΖΑ. Δε γνωρίζουμε αν είναι στους άμεσους στόχους του Αντώνη Σαμαρά μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, πάντως μετά τα τελευταία το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής σνυνεόησης που πολλά στελέχη της κυβέρνησης προτείνουν μάλλον βγαίνει εκτός ατζέντας.

Παλαιότερα άρθρα: