Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση του Τζήμερου που προτρέπει σε »ντου» στο Μαξίμου

tzimeros2_505_355
Διαβάστε επίσης

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή τα οσα φέρεται να ανέβασε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook ο Θάνος Τζήμερος.

Τα μηνύματα του κ. Τζήμερου φέρονται να καλούν σε «ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου» αν κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ.

Χαρακτηριστικά ένα αποσπασμα του κειμένου που αποδίδεται στον κ.Τζήμερο φέρεται να αναφέρει:

«Γι” αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες.Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελεα Εφετων Παναγιωτη Καψιμαλη ο οποιος θα ερευνήσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως «διέγερση πολιτών σε πρόκληση αδικημάτων.

Παλαιότερα άρθρα: